keskiviikkona, kesäkuuta 28, 2006

Lukukokemuksia

Madness: One step beyond

Läpiluettu kirja: Iain Banks - kävelyä lasilla
Pitkästä aikaa kirja, joka pisti aivot raksuttamaan ja miettimään mistä oikeastaan onkaan kyse. Kun Mikan suosituksesta aloin lukemaan tuota, olin hyvin epäileväinen, koska yksi kirjan kolmesta juonikuviosta oli alkuunsa makuuni liian romantiikkakeskeinen. Toista päähenkilöä, vainoharhaista miestä, taas teki mielä läppäistä. Kiinnostukseni kiinnitti oudossa linnassa vankeina olevat hahmot jotka päivät pitkät pelasivat erinäisiä pelejä päästäkseen sieltä pois.

Mietin, millä ihmeen tavalla nämä kolme tarinaa tulevat lopussa yhdistymään, voiko niillä olla mitään yhtymäkohtaa? Mutta kyllä vain voi olla - ja aika kutkuttava sellainen.

Joskus sitä on kyllä ihmeteltävä että miten joidenkin kirjailijoiden aivot toimivat - tai mitä nappeja he popsivat kehittääkseen moisia utopistisia tarinoita.

Nyt minulla onkin kolme kirjaa jonossa: Humiseva harju, Harry Potter ja Avalons härskarinna. Taidan aloittaa vanhimmasta klassikosta. Aion lukea sen lähinnä sen takia että unohdin peruuttaa kirjakerhon kuukauden kirjan, ja kai sitä täytyy joitain klassikkojakin lukea.

Ei kommentteja:

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails