keskiviikkona, marraskuuta 01, 2006

Outo siivousvimma

Marilyn Manson: Doll-Dagga Buzz-Buzz Ziggety-Zag

Vaikka usein nurisenkin siitä, etten oikein viihdy tutkijana, nyt on pakko myöntää että yksi ammatin hyviä puolia on se, että hommia voi yhtä hyvin tehdä kotonakin. Tänään oli niin pirun kylmä että muutaman metrin käveltyäni totesin että tiedossa on jonkinasteinen paleltumisvamma (no EHKÄ liioittelen...), joten käännyin seuraavasta risteyksestä, kiersin korttelin toisella laidalla olevaan ruokakauppaan ja sieltä pikaisesti takaisin kotiin. Päivän ulkoiluni rajoittuivat siis korttelin kiertämiseen... Mutta tuulen kanssa kylmyys oli siinä 16 asteen luokkaa, eikä surkea villakangastakkini auttanut yhtään!

Kotiin tultuani marssin kellariin hakemaan untuvatakkiani ja talvisaappaitani. Häkkikomerossa pyllistellessäni minuun iski odottamaton ja selittämätön siivouskohtaus. Revin kaikki roinat kopista käytävälle ja ryhdyin uudelleenjärjestelyyn. Olen vuosien varrella haalinut ties mitä roinaa: mm. pari viinitynnyriä (tein joskus pahaa kotiviiniä, kyök), miltei käyttämättömiä laskettelusuksia, akvaariokamoja lyhyeksi jääneen akvaarioharrastukseni ajoilta (muistuttakaa että joskus vielä kerron huono-onnisesta akvaariostani), kainalosauvoja Prahanreissulta, ja kaiken kukkuraksi säkillinen riepuja joista olen joskus ajatellut kutovani maton. Taitaa jäädä tekemättä, makuni on muuttunut niistä ajoista kun tuota suunnittelin. Jos tätä lukee joku räsymatoista innostunut, Turusta löytyisi siis säkillinen kudontamateriaalia, hakekaa pois!

On muuten ihanan puhdistunut olo sielussa saakka moisen projektin jälkeen! Tuommoista pitäisi harrastaa useammin. Seuraavaksi täytyisi tarttua epämääräiseen paperikasaan joka on lojunut lattiallani jo yli viikon ajan, ja sitten vaatekomeroon. Sieltäkin löytynee kasoittain turhia vaatteita. Jos vain raaskisi heittää jotain menemään.

Vanhojen tavaroiden hamstraamisen olen varmaan perinyt vanhemmiltani. Isäni säästi jopa tyhjiä teippirullia - ainakin pari kertaa semmoinen löytyi kaapista (tai sitten kyseessä oli hajamielisyys). Vanhempani kasvoivat sodan ja sodan jälkeisen ajan Suomessa, joten säästäväisyys on heillä jäänyt veriin. Äitini on mestari kokkaamaan ruokaa tähteistä ja tähteiden tähteistä ilman että tuntuisi siltä että söisi samaa ruokaa monena päivänä peräkkäin. Harvoin kodissamme nähtiin ostettuja tiskirättejä, Wettexiä tms. Äiti käytti siihen tarkoitukseen vanhoja t-paitoja - lapsena minusta se oli vähän noloa, mutta vanhemmiten olen tajunnut sen olevan parasta kierrätystä ja käytän nykyään itsekin vanhoja vaatteita siivoushommiin ja kenkien kiillotukseen.
.

3 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Kaima täällä. Miuhunkin iski vähän aikaa sitten vastaavanlainen siivousvimma. Epäjärjestyksessä olevat kaapit alkoivat ärsyttää, eikä siinä muu auttanut, kuin raastaa tavarat ulos jne. Se on välillä ihan hyvästä. :-)

Iines J kirjoitti...

Mä yritän olla hamstraamatta, päinvastoin kotini oppeja. Meillä vietiin kaikki tarpeeton, mutta ehjä tavara "mökille". Vuosia myöhemmin siivosimme miehen kanssa mökkiä kaksi kesää, että saimme sieltä kaiken turhan roinan pois... Niinpä. Mutta vanhat t-paidat on meilläkin tehokäytössä loppuun asti.

Anne kirjoitti...

anne: Terve, kaima! Juu, tuommoinen on oikein puhdistava kokemus!

IinesJ: Meidänkin mökki on jonkinlainen tavaroiden hautausmaa. Nyt kun isän kuoleman jälkeen todennäköisesti olemme siitä luopumassa, edessä on kamalat putsaustalkoot.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails