torstaina, joulukuuta 21, 2006

Kuusikateutta

Joudun joka päivä kulkemaan Tuomiokirkon joulukuusenmyyjien ohi ja ihailemaan ihania, tuuheita, käpyrikkaita kuusia. Yksikin näytti olevan täynnä käpyjä...
Mukavahan niitä on katsella, mutta kun minuun iskee valtaisa kuusikateus. Tahtoisin itsekin sellaisen, mutta kun ei mahdu! Olen tunkenut pienen asuntoni niin täyteen mööpeleitä, että sinne ei enää mahduta kuin surkean pienen pöytäkuusen, ja sellaista en halua.

Kenties parvekkeelleni (lasitetulle) voisi kuusen pystyttää, mutta miten mahtavat kuusenpallot pärjätä jos tulee pakkanen? Eikä sieltä saa sitä ihanaa kuusentuoksua sisälle... No, onneksi pääsen äidin luona koristelemaan kuusta, vaikka se tänä vuonna taitaakin olla muovinen.

3 kommenttia:

Anne K-R kirjoitti...

Ei pöytäkuusen tarvitse olla surkea! Se voi olla tuuhea ja sopusuhtainen, kaunis. En sitten tietysti tiedä, myydäänkö pöytäkuusiksi muita kuin harvahkoja, metsän keskeltä tempaistuja metsäkuusia? Serbiankuusi ajaisi asiansa mainiosti!

Hyvää joulua, kaimakainen!

Iines J kirjoitti...

Ekö voi viedä paria kevyttä mööpeliä vinttikomeroon ja laittaa kuusta niiden tilalle? Lasitetuilla parvekkeella kuusi viihtyy tietääkseni hyvin eikä näillä leveysasteilla pakkasta ole lähiaikoina odotettavissa, joten se on varteenotettava vaihtoehto. Kuusta voi käydä sitten välillä nuuskaisemassa siellä parvekkeella!

Anne kirjoitti...

kaima: en ole vielä nähnyt kaunista pöytäkuusta...

Iines: Muuten hyvä idea, mutta kun kellarikoppinikin on äyräitä myöten täynnä... olen hamsteri... Ja kun ajattelen tarkemmin, parvekekuusikaan ei ole niin hyvä idea, koska istun pimeän aikaan enimmäkseen verhot kiinni johtuen siitä että ikkunani takaa möllöttää uskomattoman kirkas pihalamppu - äärimmäisen ärsyttävää, ja se vie tehot jouluvaloiltanikin valaistessaan liikaa.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails