perjantaina, maaliskuuta 30, 2007

Syöpävakuutus?

Stockmannilta tuli tarjous kanta-asiakkaille tarkoitetusta Turva-vakuutuksesta syövän varalle. Juu kiitos vaan, olen muutenkin jo hypokondriaan taipuvainen, ja nyt taas rupesin miettimään, että mahtaakohan kyseinen sairaus olla minunkin tulevaisuuttani. Se ei ole täysin mahdotonta, kun sitä saa sisäänsä kaikenlaisia myrkkyjä, ja tuo refluksitautikin voi altistaa kurkkusyövälle. Sitä paitsi molempiin vanhempiinikin tauti iski.

Olisihan se ihan hyvä, jos ja kun syöpä iskee, että tiedossa olisi tietty summa rahaa (20 000 kertakorvauksena + 1000 euroon asti kotiapukorvausta ja 4000 euron sopeutumisturva, jos haluaa pitää toipumislomaa työstä). Sairastelu kun ei ole tässä maassa halpaa. Kannattaisiko siis maksaa 9,90 kuukaudessa? Jos vakuutuksen ottaa sen jälkeen kun on täyttänyt 40, hinta olisikin jo 13,90...

Tänä iltana on pysyteltävä poissa tietokoneen ääreltä, vasen olkapää ja käsivarsi on ihan jumittunut ja jomottava. Mobilatia kehiin ja soffalle. Olen aina ihmetellyt mistä mahtaa johtua että vaikka olen oikeakätinen ja pitelen hiirtä oikealla, niin minulta aina jumittuu vasen puoli. Mikä lie vastavoima kyseessä.

Pitäisi kylläkin tänään vielä yrittää rassata keittiön viemäriä, kun se on tukossa, eikä edes Kodin putkimies tunnu auttavan. Tarttis vaan saada jostain karhupumppu, tai "talkkarin pusu", kuten sen toinen kutsumanimi kuulemma kuuluu. Talon kellarissa on aikaisemmin ollut sellainen, mutta joku onneton on sen nyysinyt. Prkl!

Mutta viikonloppuja vaan!

2 kommenttia:

k. kirjoitti...

Mahtaako vakuutuksen saannin edellytyksenä olla, ettei suvussa esiinny mahdollisesti perinnöllisiä syöpiä? Niitä ei kyllä montaa sorttia ole. Muistan kuulleeni, että joka toinen sairastuu jonkinmoiseen syöpään elämänsä aikana. Toki ne yleensä alkavat vaivaamaan enemmän elämän ehtoopuolella, jollei sydän-verisuonitaudit vie ensin. Naisten ykkössijaa pitää ylivoimaisesti rintasyöpä (onneksi seulotaan), miehillä kärjessä tasavahvasti ovat keuhko- ja eturauhassyövät.

Se vastakkaisen puolen kipeytyminen kuuluu ihan asiaan. En muista, mutta olisikohan ollut TOS-oireyhtymä, johon liittyi? Jotain löytyy googlaamalla.

-Anne- kirjoitti...

Juu, niin kauan kun ihmiset nykyään elävät, niin melkein jokaisella solut villiintyy jossain vaiheessa...

Ei tuossa mainittu mitään perinnöllisistä syövistä. Ja jo sairastettu syöpäkään ei ole esteenä, mutta jos juuri se uusiutuu, niin korvausta ei heru. Kyllä ihminen on todella epäonninen jos sairastuu elämänsä aikana kahteen eri syöpään, mutta olen sellaisistakin tapauksista kuullut.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails