torstaina, maaliskuuta 08, 2007

Viikovitosta pukkaa

Näin ennen toista Idols-finaalia päätin tarttua Skrubulta löytyvään Viikkovitosen Idols -uteluun.

  1. Ari Koivunen, Kristian Meurman vai Anna Abreu - kuka heistä voittaa Idolsin 2007? Vai kävikö nyt niin, että suosikkisi jäi mainitsematta? - Jaahas, täytyypä kaivaa kristallipallo esiin... Minä taidan ainakin henkilökohtaisesti tällä hetkellä kannattaa Kristiania, Ari voimakkaana kakkosena. Annassa on jotain sellaista teinitättähäärä-tuntua ettei minuun oikein pure.
  2. Pärjäävätkö Suomen kilpailijat mielestäsi näille muiden maiden voittajille: Kelly Clarkson amerikasta, Will Young briteistä, Kurt Nilsen norjasta tai naapurimaan Markus Fagervall? Pärjäisitkö itse kisassa? - Toisille joku voisi pärjätä, toisille taas ei. Riippuen tietty paljolti myös siitä, mitä lauletaan. Amerikkalaisten vänkytys- ja ulinakisoissa tuskin pääsisivät finaaliin. Jos itse pyrkisin kisaan, kamerat sammutettaisiin minun koelauluni ajaksi.
  3. Miten seuraat idolseja? Vain televisiosta, vai esimerkiksi myös blogeista, huippulehdistä, keskustelupalstoilta tai esimerkiksi YouTubesta? Maksatko saadaksesi tietoa Idols-kisasta ja kilpailijoista? - Tyydyn ihan vain television tarjontaan. En katso edes Idols-extraa, minua kiinnostaa vain esitykset, ei mikään turha puppu.
  4. Omistatko edellisten Idols-kisojen laulajien musiikkia? Kehtaatko myöntää julkisesti? - Minulta taitaa löytyä pari Hanna Pakarisen biisiä - samaten pari biisiä viime vuonna Ruotsissa kisanneelta Sebastian Karlssonilta... siinä ne.
  5. Miksi katsot/miksi et katso Idolsia? Mitä mieltä olet Idols-kisasta ja siitä että ohjelma ja kilpailijat tulevat vastaan ihan kaikkialla (pomppivatko mediat musiikkiteollisuuden sätkynukkeina)? Tekeekö ohjelma hallaa musiikkibisbneksen uskottavuudelle (onko sillä/tarvitseeko sillä olla uskottavuutta yleensäkään)? Onko Idols vain laskelmoitua, hyvin käsikirjoitettua rahastusta (onko sillä väliä koska ohjelma on hyvää viihdettä [vai onko se hyvää viihdettä])? - Itse katselen sitä koska minusta on hienoa kun ihmiset osaa laulaa (itse laulan mieluummin kuin hyvin). Onhan tuo hyvä rahastuskeino, ja ehdottomasti laskelmoitua. Vähempikin hypetys ja näkyvyys riittäisi. Kieltämättä joskus kun asiaa ajattelee, niin harmittaa monien lahjakkaiden bändien puolesta jotka eivät kenties koskaan saa mahdollisuutta levytyssopimukseen, kun samaan aikaan joku puolivillainen laulaja (viittaan viime kauden voittajaan) kruunataan pikkutyttöjen tekstiviestinäpyttelytalkoilla Idoliksi.

Ei kommentteja:

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails