keskiviikkona, huhtikuuta 04, 2007

Viikkovitonen vähän kaikesta

Pitkästä aikaa haen blogintäytettä Skrubu.net:in viikkovitosesta, joka tällä kertaa käsittelee erinäisiä ajankohtaisia asioita, joihin haluan ottaa kantaa:


Montako blogia sinulla on seurauksessa ja miten seuraat niitä? Kotimaisia? Ulkomaisia? Kerro kaikki ja vähän lisää.
Seuraan sekä suomalaisia että ruotsalaisia blogeja. Satunnaisesti seurattavia on usea kymmen, tiiviimmässä tarkastelussa hieman vähemmän. Niitä blogeja, jotka on listattuna Blogilistalle, seuraan sitä kautta, muuten käytän Bloglinesia. Eri valokuvaprojekteihin osallistuvien blogien päivitysten tarkastus hoituu kyseisten proggisten (esim. Valokuvatorstai, Tisdagstema) sivujen kautta.

Nythän ei ole kuin semmoiset 151 päivää siihen että analogiset TV-lähetykset loppuvat. Joko olet valmistautunut täysdigitaalisiin signaaleihin? Mitä pidät koko digi-TV asiasta? Miksi luulet että meillä täällä on niin kova kiire siirtymään digitelevisioon?
Perseestä koko homma! Siis sinänsä digi-TV on ihan ok juttu, mutta tämä suomalaisten (lue: YLE:n ja boksivalmistajien) kiire on täysin idioottimainen. Ylen tiukan linjan takia harkitsin jo TV-luvan irtisanomistakin.
Nyt kyseisen puljun sedillä ilmeisesti kuitenkin on alkanut housut tutista, ja ovat hampaita kiristellen sallimassa keskusdigiboksit. Mutta olin kuulevinani, että se koskisi vain antenniverkkoon liitettyjä taloyhtiöitä - kuulinko harhoja, vai onko se tosiaan näin? Miksi muka? Olen seurannut Ruotsin siirtymistä digiaikaan, ja siellä hommat on hoitunut huomattavasti joustavammin, eikä kaapelitalouksissakaan asuvien ole tarvinnut hankkia bokseja.


Norjan kuluttajaviranomaiset ovat masinoineet kampanjan Applea vastaan (ja saaneet mukaan niin pohjoismaiset kuin Ranskan ja Saksan kuluttajaorganisaatiot), koskien sitä että iTuneksen kaupasta ostettua musiikkia ei voi soitta kuin iPodissa. Onko tässä järkeä? Eikös näiden organisaatioiden pitäisi käydä taistoa esimerkiksi DVD:n aluekoodia, tai viallisia CD-levyjä (myös kopiosuojauksena tunnettu) vastaan?
Henkilökohtaisesti minua ei ainakaan vielä harmita se, etten voi soittaa ostamaani musiikkia muussa kuin iPodissa, koska minulla on sellainen, ja olen laitteeseen tyytyväinen. Jos tulevaisuudessa päätän hankkia toisen laitteen, homma voisikin olla ihan eri. Mutta nyt ilmeisesti tuleekin olemaan tarjolla myös drm-suojaamattomia tiedostoja, kuten täällä sanotaan. Mutta kuten pni totesi: mahtaakohan nuo tulla suomalaisten kauppaan? iTunesissa on se ärsyttävä puoli, että palvelu ei ole samanlainen kaikkialla maailmassa. Joskus jouduin toteamaan, että hakemaani biisiä ei suomen päässä saakaan ostettua... prk.
Ja kyllä sitä DVD:n aluekoodiakin vastaan tulisi rähistä - turhaa kiusantekoa semmoinenkin.

Kevät näyttää tulleen. Harmittaako se? Onko tämä ihmisen tekosia? Olemmeko me syypää siihen että lämpötilat nousevat ja kesä kestää pidempään? Ja on enemmän tulvia. Jotkut väittävät että se ei ole meidän syy. Ketäköhän tässä pitäisi uskoa?
Kyllä minä vaan uskon, että ihminen on toiminnallaan ja saasteillaan osasyyllinen ilmastonmuutokseen. Nature kicks back. Toiset huomauttavat aina tähän liittyen, että onhan niitä ilmastonmuutoksia ollut ennenkin... no joo, kyllä onkin, mutta ovat nekin saaneet aikaan suuria mullistuksia - sukupuuttoon kuolemisia, kansanvaelluksia jne... Joten kyllä sitä saa olla huolissaan, jos näyttää siltä että ilmasto heittää häränpyllyä.

Osaan sanoa kymmenellä kielellä kiitos, sanotaan laulussa. Kyllähän sinäkin osaat, etkös vaan? Siitä nyt luettelemaan. Yritä edes. Äläkä lunttaa netistä.
Katsotaanpas, kuinka monta tulee: Kiitos, Tack (siinä tulikin kolme yhdellä iskulla, tosin kirjoitusasu vaihtelee: ruotsi, norja, tanska), Danke, Arigato, Thank You, Merci, Grazie (?), Gratia, Gracias, Spasiba (vai miten se nyt kirjoitetaan...), viroksi taisi olla aitäh tai jotain sinnepäin... eiköhän se jo riittänyt...

    Ei kommentteja:

    LinkWithin

    --- Related Posts with Thumbnails