tiistaina, heinäkuuta 24, 2007

Ei enää ikinä lastennäytökseen

Harry Potter And The Order Of The Phoenix


Mikäköhän oikosulku minunkin aivoissani tapahtui, kun varasin liput Feeniksin killan 17.45 näytökseen? Pitihän se arvata, että se on täynnä karkkipusseja kahisuttelevia kakaroita. Meinasin ihan oikeasti menettää malttini siinä kahinassa - ja sitten vielä vieressäni istuva tenava mässytti niitä sitkeitä karkkejaan suu auki! Teki mieli sanoa vieressä istuvalle äidilleen, että voisi opettaa lapsensa syömään suu kiinni. (Suu auki syöminen on muuten yksi suurimmista ärsytyksen aiheistani yleensäkin.)

Ensimmäistä kertaa elämässäni toivoin, että tulisi reippaasti kovaäänisiä kohtauksia, joka peittäisi kahinan alleen. Oli kersoilla muuten aika valtavat karkkipussit, koska eivät tyhjentyneet ihan heti...
Joo, ensi kerralla mennään kyllä myöhäisimpään mahdolliseen näytökseen, nytkin olisi viimeinen näytös alkanut 21.30, olisi varmaan ollut meidän ikäpolvelle sopivampi.

Ai, pari sanaa itse leffasta: Tämä oli ensimmäinen leffa jonka olen nähnyt vasta kirjan luettuani. Paljonhan sitä oltiin jouduttu tiivistämään, kun kirja on niin tuhottoman paksu. Sen enempää en nyt käy arvostelemaan, mutta mielestäni Dolores Umbridge (en nyt kuollaksenikaan voi muistaa hahmon suomenkielistä nimeä) vastasi hyvin kuvitelmiani kyseisestä sietämättömästä eukosta.

Saisivat muuten filmata ne kaksi viimeistä leffaa tässä melko pian peräjälkeen - Tylypahkan oppilaat alkavat muuten näyttää liian vanhoilta. Täyttihän Daniel Radcliffe eilen jo 18 vuotta, ja Harry täyttää viimeisessä osassa vasta 17.

Nyt kun Potter-aiheessa vielä olemme, niin Viivi vihjasi blogissaan tupatestistä, ja innostuinpa minäkin sen tekemään. Lajitteluhattu sijoittasi minut näköjään Korpinkynteen, älykkäiden ja terävien oppilaiden joukkoon. Johan on...4 kommenttia:

Marikki kirjoitti...

Minäkin olen joskus tehnyt tuon tupatestin. Olin muistaakseni Puuskupuh.

Olit kyllä rohkea, kun uskaltauduit lastennäytökseen...

-Anne- kirjoitti...

Marikki: Rohkeutta, joka oikeuttaisi minulle paikan Rohkelikossa, kenties?

Ei, oikeastaan se ei ollut rohkeutta, vaan silkkaa tyhmyyttä.

K. kirjoitti...

Että mä olen ihan pihalla näistä Potter-jutuista...:D No, ei ole ensimmäinen massailmiö, joka ei puhuttele juuri meikäläistä.

Itseäni kyrsii karkin tai minkä tahansa rapisevan mussuttajat leffoissa ylipäätään. Toinen rasitusryhmä ovat teinit, kun pitää yrittää osoittaa ilmeisesti jonkinlaista alkeellista rohkeutta pinnistelemällä väkisin röhönaurua kauhukohtauksissa.

-Anne- kirjoitti...

K.: Yleensä se karkkirapina hiljenee melko nopeasti, ja aikuiset sentään ymmärtävät vähän ottaa huomioon toisetkin... siis yleensä.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails