keskiviikkona, heinäkuuta 04, 2007

Lomakuvia, pt. 4: nokkavat vierailijat

Eräänä päivänä saimme yllätysvieraita. Sorsaemo poikueineen oli rantautunut, ja vaappui juoksujalkaa rantapolkua pitkin mökille, missä olivat huomanneet joukon potentiaalisia pullantarjoajia. Kaverit taitavat kiertää järveä mökiltä mökille kerjäämässä sapuskaa, sen verran tuttavallisia olivat. Koska minä rakastan sorsia, olin yli-ihastunut vieraistamme, ja säntäsin hakemaan kameran samalla kun äiti säntäsi hakemaan leipää.

Tälle kaverille tarttui kuiva leivänpala kitalakeen (MINÄ en syyllistynyt liian suuren palan heittämiseen), ja toiset sorsat yrittivät käydä nappaamassa suupielistä tursuavaa herkkupalaa omiin nokkiinsa. Kaveri vain juoksi pakoon jotta saisi itse pitää oman palansa. Veteen päästyä leipäkin irtosi, räpyläjalka ei tukehtunut.

Toinen kaunokainen

Poikasia oli muuten kahdeksan. Jengi piti hellästi mutta päättäväisesti ohjata takaisin järvelle kun syömiset oli syöty, vaikka vieraat eivät millään tahtoneet hyväksyä herkkuhetken päättymistä. Katsoimme parhaaksi ohjata ne matkoihinsa ennenkuin Pico tulisi tuvasta päivänokosiltaan. Tuskinpa se vanha vaari olisi ruvennut sorsia pyydystämään, mutta sorsaemo olisi voinut silti tulistua katille jos se tulisi paikalle.

3 kommenttia:

Haydee kirjoitti...

Sorsat on niin hauskoja! Monta kevätpäivää meni niiden touhuja seuraillessa. :)

Opin myös etteivät ne oikein välitä piparkakuista ;)

-Anne- kirjoitti...

Haydee: Ettei piparkakut kelpaa? Taitaa olla liian maustettuja... täytyykin muistaa.

Haydee kirjoitti...

Tai sitten olivat toukokuussa jo kuivuneet joululta..

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails