maanantaina, heinäkuuta 16, 2007

Noitapojat kuin poikabändi

Eilisessä videokerhossa katsoimme Renny Harlinin ohjaaman The Covenant. Meillä ei ollut kovinkaan suuria odotuksia - eihän leffa päässyt edes teatterilevitykseen täällä Suomessa, vaan julkaistiin suoraan DVD:nä - ja se oli hyvä se.

Kaikenkaikkiaan keskinkertainen leffa. Joukko noidista periytyviä poikia, vihollinen, teinirakkautta... Pääosan esittäjät olivat kasvottomia, persoonattomia poikabändin jäsenien näköisiä amerikkalaisteinejä, ja meillä oli kaikilla vaikea erottaa että kuka on kuka. Etenkin kun pahis ja päähyvis olivat lähes kaksosten näköisiä... Tuo on muuten asia, joka ärsyttää monessa amerikkalaisessa leffassa ja sarjassa: rooleihin palkataan kiiltokuvapoikia ja -tyttöjä, joiden kasvoissa on nolla persoonallisuutta. Sellaisia, joiden naama ei jää ollenkaan mieleen. Pääasia, että löytyy sitä normien mukaista "kauneutta".

No, kyseessähän oli selvä teinielokuva, joten ei kai ihme, etten ole siitä kovinkaan vaikuttunut. Lopun taistelukohtaukset olivat kyllä ihan hauskannäköisiä. Mutta kyllä Harry Potter voittaa nuo noitapojat mennen tullen. Ensi viikolla mennään muuten katsomaan uusinta leffaa - ja LAUANTAINA ILMESTYY DEATHLY HALLOWS! Akateeminen avaa ovensa klo 7 - kait sitä pitää sännätä sinne, ja lukkiutua sitten kammioonsa kirjan kanssa viikonlopun ajaksi...

Ainiin, Rennyn tämänkertainen Suomi-viittaus oli Hugo Simbergin Haavoittunut Enkeli erään huoneen seinällä.

3 kommenttia:

Marikki kirjoitti...

Ei tosiaan näytä Turku olevan listalla...

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1404643

Itse luin alkuun Pottereita innolla, mutta jossain vaiheessa innostus lopahti. Olikohan se nyt sitten viidennen kohdalla.

-Anne- kirjoitti...

Se on perseestä ettei Turussa ole yömyyntiä. (En tosin tiedä, jaksaisinko raahautua).

Mun mielestä kirjat koko ajan paranivat. Eka ei vielä oikein innostanut, mutta muut sitten.

Marikki kirjoitti...

Minusta sitä yhtä venytettiin ja pitkitettiin niin, että siitä tuli tylsä. Ikään kuin olisi ollut itsetarkoitus, että seuraava kirja oli edellistä paksumpi. Nyt taitaa nuo uusimmat olla jo ohuempia.

Ehkä luen vielä joskus loputkin, jos innostun uudestaan. Nyt on lukemattomia lukemattomia kirjoja jo jonossa... :D

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails