tiistaina, elokuuta 28, 2007

Kynttilätunnelmaa ja konepäivityksiä


Jaahas, nyt se syyskausi on varmaan alkanut. Olen jo kaivanut esiin tuikut ja etsinyt vimmatusti tulitikkuja. Kynttilöiden loisteessa istuminen on mielestäni parasta syksyssä ja talvessa. Ja itse asiassa äsken kotiinpäin tarpoessani totesin, että tuo hieman kipakka syksyinen vire ilmassa on sekin aika tunnelmallista. Niin kauan kun tajuaa pukeutua kunnolla. Ikävämpää on, että syksyisin kestää aina vähän aikaa ennenkuin taloyhtiö avaa lämpöhanat - ennen sitä hytistään kylmästä. No, ei kai auta muu kuin kaivaa pyjamat ja peitot esiin. Ja villasukat.

Tulin äsken Pulla-Armaan luota. Tämä kun sai tänään tilaamansa uuden tietokonepaketin, ja tottakai minä teknologiamaterialistina halusin olla läsnä todistamassa laitteen asennusta ja käyttöönottoa. Oli siinä vaan niin komea kotelo - ja vielä ekstrahiljainen sellainen. Tuollaisen minäkin seuraavaksi haluaisin. Pulla-Armas siirtyi nyt myös Windows Vistan käyttäjäksi - ensisilmäyksellä näyttäisi siltä, että ulkonäöllinen ja toiminnallinen muutos on suurempi kuin Windows 2000 ja XP:n välillä aikoinaan.

Minäkin kyllä kohta tarvitsisin uuden koneen - tai ainakin tätä nykyistä pitäisi päivittää rankalla kädellä, muuten en enää saa pelattua uusimpia tietokonepelejä. Latasin tässä viime viikolla BioShockin demon, eikä sitä voinut pelata kuin matalimmilla grafiikka-asetuksilla. Eikä siitä sitten ole mitään iloa, ellei voi laittaa grafiikkanuppeja kaakkoon - tuo peli etenkin on graafisesti niin näyttävä, oikea vesigrafiikan riemuvoitto. Mutta jotenkin kirpaisee ajatus siitä, että pari vuotta vanha kone olisi kuopattava. Tietty voisin hyödyntää koneen toimivat osat ja vain vaihdattaa emolevyn prosessoreineen ja näytönohjaimen... Mutta jos nyt pistettäisiin jäitä hattuun edes vähäksi aikaa. Jos nyt ensin tyytyisin ostamaan vain pöytäkynttilöitä. Niitä tarvitaan, ja sopivat paremmin budjettiini.

2 kommenttia:

Iines J kirjoitti...

Mä haikailen puolestani uuden kameran perään edelleen, vaikka ihan ääliömäistä se on. Nyt on kamerassa sentään uusi tele ja oppisi sitäkin ensin hyödyntämään.

Syksy saa mun puolestani tulla, mä pidän myös näistä alkusyksyn ilmoista. Ja kynttilänvalo ON ihanaa!

-Anne- kirjoitti...

Iines: Juu, sitä kameraa minäkin vähän haikailen - tai edes sitä uutta objektiivia...

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails