torstaina, elokuuta 16, 2007

Piti tämäkin päivä nähdä...

... että minulla menee sormi suuhun teknisten vempainten kanssa.

En haluaisi väittää, että olen mikään teknologiaguru, mutta yleensä lähestyn uusia vempaimia reippain ottein ja saankin ne pian toimimaan.

Tänään kuitenkin kävin ensimmäistä kertaa kokeilemassa kirjaston uusia lainausautomaatteja. Kyllä lainaustapahtuma kesti... ensin ihmettelin, että pitääkö ensin painaa "Lainaa"-nappia vai laittaa kortti lukijaan. Sitten laite ei meinannut tunnistaa viivakoodiani. Kolmanneksi yritin näpytellä tunnuslukuani, jolloin laite herjasi pariinkin otteeseen että se on väärä. Ja taatusti muistin numeroni oikein, kun käytän sitä usein. Olinkohan painanut jotain näppäintä liian kauan tms.? Oli miten oli, niin siinä tunsi itsensä hetken ihan pihalla olevaksi - ja säälin niitä ihmisiä, joille tuollaiset vempaimet ovat vieläkin oudompia. Sain kuitenkin lopulta kirjani lainattua, eikä se edes hälyttänyt ovella.

Toinen tekninen pulma on täällä kotona. Minä olin jo päättänyt, että koska asun kaapelitalossa, en osta digilaitetta ennenkuin on pakko. Toisin kävi. Olen siis minäkin digiajassa. Asennuksessa ei ollut minkäänlaista ongelmaa. Suurin vaiva oli siinä, kun jouduin kaivamaan työkalut esiin suurentaakseni tv-tason takaseinämässä olevaa aukkoa scartin mentäväksi. Hiki meinasi tulla, kun työkalupakistani puuttuu tuollaisiin tilanteisiin sopiva pistosaha. Laite on sen verran fiksu, että se haki hetkessä kanavat, ja iski ne jopa oikeille kanavapaikoille - toisin kun tv-vastaanottimet yleensä tekevät.

Digihomma pelittää siis vallan mainiosti, ja nyt on Maikkarinkin kuva terävä. Ainoa ongelma on, etten saa enää katsottua analogisia kanavia. Välillä tahtoisin katsoa SVT Europaa joka ei tule diginä. Ja voisihan sitä MTV:täkin toisinaan kurkata niin kauan kun se vielä näkyy. Tiedän, että toiset voivat vaivattomasti vaihdella digitaalisten ja analogisten kanavien välillä, mutta minä en siinä onnistu - tulee pelkkää lumisadetta. Onkohan nyt piuhapuolen ongelmasta, vai jostain säädöistä? Jatkan asian selvittämistä, mutta vinkkejä saa antaa, ken tietää.

4 kommenttia:

Iines J kirjoitti...

Kirjaston automaatit ovat välillä ihan p---stä, nimim. Kokemusta on.

Mitä digiboksiin tulee, mun kauko-ohjaimessa on tv-nappula, josta pääsen oitis analogisen television puolelle. Jatko (kanavien vaihtaminen ym.) hoituu telkkarin vanhalla kapulalla. Sulla voi olla tietysti erimerkkinen laite, mutta ainakin Kaon toimii hyvin noin.

-Anne- kirjoitti...

Iines: Siitäs sain, kun marssin reteesti lainauskoneen luo, varmana siitä, että kyllä minä sitä osaan käyttää ilman mitään neuvoja... ;-)

On tuossa Topparinkin kauko-ohjaimessa sellainen nappi, mutta jostain syystä kuvaa ei vain näy, pelkkää lumisadetta. Täytyy jatkaa ongelman selvittämistä.

jenni kirjoitti...

tarvitset antennijohdon boksin ja tv:n väliin jotta analoginen näkyisi, se ei tule scartin kautta kuten digikuva joka sinulla nyt näkyy.

SVT europa tulee kaapeliin digitaalisena, tosin maksulliseksi, ainakin jos asut pääkaupunkiseudulla siis. ja jos asut pk-seudulla, voit saada samat ohjelmat jo nyt digin kautta, sekin maksullinen kanavapaketti tosin. SVT europa kun on nimittäin vain kooste SVT 1 ja 2 tarjonnasta, ja ne siis ovat diginä olemassa.

-Anne- kirjoitti...

Jenni: Ahaa, kiitos tiedosta. Täytyykin kaivaa jostain esiin vanha antennijohto ja kokeilla. Tosin se SVT Europa ei näy täällä Turun seudulla kaapelissa enää syyskuusta alkaen. Aikeissa on ostaa se Svea-kanavapaketti kunhan tulot sen sallivat.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails