keskiviikkona, syyskuuta 12, 2007

Eväät pois

Ilta-sanomat kertoo tänään että mieheltä takavarikoitiin eväsleivät Viking Linen turvatarkastuksessa. (Linkki juttuun tässä.) Nyt kyllä menee törkeydessään jo ihan överiksi!

Viikkarin edustaja on lehden mukaan toisaalta todennut että voi olla kyse liioittelusta jos kyseessä on ollut pelkkä sämpylä, mutta samalla sanonut mm seuraavaa:
Omia ruokia ei saa tuoda laivalle. Voisi sanoa, että jos tullaan risteilylle, syödään sitten siellä.

Jaahas. Vai että sillä lailla. Entäs reittimatkustajat? Minulla on yleensä ollut evästä (jugurttia, hedelmää) mukana, ja tulee olemaan vastaisuudessakin. Kun minä kerran olen maksanut matkasta päästäkseni laivalla Ruotsiin, minulla ei enää ole paljoa rahaa käytettäväksi laivan cafeteriassa. Reittimatkustajana joudun lisäksi yleensä maksamaan matkastani enemmän kuin risteilijät, varmaan juuri sen takia, että reittimatkustajat eivät kuluta laivalla yhtä paljon rahaa mm. ruokaan ja ryyppäämiseen kuin risteilymatkustajat. Joten katson oikeudekseni pakata kapsäkkiini jotain murusia henkeni pitimiksi.

Jutussa viitattiin tapauksiin joissa jotkut tyypit ovat yrittäneet kokata omaa ruokaa retkikeittimillä, ja sen sopimattomuuden ymmärrän kyllä. Mutta tavallisten eväsleipien ja sen kaltaisten syötävien kieltäminen on suoraan hanurista. Ja mitäs jos matkustajalla on pahoja allergioita, ja haluaa omilla eväillä varmistaa sen, että saa edes jotain syödäkseen?

Minä olenkin juuri sellainen matkustaja, joista varustamot eivät liiemmin perusta: laiva on minulle ensisijaisesti kulkuneuvo jolla pääsen paikasta A paikkaan B. En ryyppää baarissa, vaan muutaman taxfree-ostoksen tehtyäni menen hyttiini, enkä tule sieltä pois ennen kuin laiva on satamassa. Jos kuljen päivälaivalla, voin sentään käydä syömässä yhden aterian jossain ravintolassa. Jos vain olisi varaa, taittaisin nuo matkat mieluummin lentokoneella. On ärsyttävää istua yli kymmenen tuntia suljettuna keinuvaan peltipurkkiin. Tai jos minulla olisi auto, käyttäisin useimmin hyväkseni Naantalista Kapellskäriin matkaavaa Finnlinkiä, joka kulkee paljon nopeammin kuin nämä Turun laivat. Ottavat rahtiliikenteen lisäksi kyytiin myös automatkustajia.

Edit 17.9.: Nyt vasta muistin editoida, mutta muistinpa kummiskin. Viking Line kommentoi torstaina Iltasanomien yleisönosastolla että pieniä välipaloja kuten leipiä ja hedelmiä saa yhä tuoda laivalle, kielto koskee suurempaa ruuanlaittoa. Hyvä näin.

6 kommenttia:

Iines J kirjoitti...

Älytön kielto! Mä kuulun juuri siihen joukkoon, joka kuolee nälkään, jos ei saa ottaa omia eväitä mukaan. Jopa laivojen seisovasta pöydästä on välillä mahdotonta saada ruokaa, jos on allergioita ja keliakia vielä lisäksi.

Sen kyllä tajuan, että kaasuliesi hytissä ei ole kovin fiksu idea...

Haydee kirjoitti...

Meneehän se vähän liiallisuuksiin jos omat eväsleivät viedään pois, mutta oma reaktio oli lähinnä se, että oliko tuo nyt ihan uutisjutun arvoinen asia. Tuntuu, että nykyään pitää ihmisten pienestäkin asiasta soitella iltapäivälehtiin ja muihin vastaaviin lehtiin.

Tuo matkatavaroiden läpikäyminen on vaan risteilymatkustajien riesana, ja tarkoituksenahan siinä on selkeesti ottaa omat viinat pois. Ei käy kyseisestä artikkelista selville oliko ne vaan eväsleivät mitkä kyseiseltä herralta otettiin.

Expressenin artikkelissa sanottiin, että allergiset ihmiset saavat tuoda oman erikoisruokavalionsa mukaan.

Marikki kirjoitti...

Tämä taas ei liity postauksesi millään tavalla, mutta tulin vain kehaisemaan, että olet varmasti tarkkasilmäisin lukijani.

-Anne- kirjoitti...

Iines: Juu, ei ne retkikeittimet mikään hyvä idea ole.

Haydee: Kyllähän ne lehdet toki vääntävät tikustakin uutisjuttua. Olen joskus miettinyt miten mahtaisi käydä jos yrittäisin tuoda Ruotsista tuliaisiksi esim. ruotsalaista Glögiä - otettaisiinko se minulta pois tuollaisessa tarkastuksessa? Pakkohan se olisi laivaan ottaa, kun ei ole autoa mihin sen jättäisi...

Marikki: Joskus minullakin on haukan katse. =)Oikeasti rupesin hetken epäilemään omaa järkeäni ja sitä onko minulla mennyt päivät sekaisin...

Haydee kirjoitti...

Juuri kyseiseltä laivalta takaisin tulleena voin kertoa, että turvatarkastuksenkin jälkeen meidän laukuista löytyivät sekä vesipullo että omenat. Eli ei ollut kovin pikkutarkkaa ainakaan meidän kohdalla tuo touhu.

-Anne- kirjoitti...

Haydee: Hyvä, että otit asian puheeksi, minun pitkin editoida postaustani kun luin eräänä päivänä Viikkarin lausunnon asiasta...

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails