lauantaina, syyskuuta 15, 2007

Kameran kanssa kalmistossa

Turun vanha hautausmaa on uuvuttavan suuri. Vietin siellä eilen kaksi tuntia ihastellen hautuumaatunnelmaa. En edes huomannut ajan kulkua ennenkuin vatsa rupesi kurnimaan. Onneksi nappasin portin vierestä mukaani kartan, sillä olin jossain vaiheessa ihan hukassa. Ei olisi ollut kivaa eksyä ja lyyhistyä uupuneena hautakiven juureen.

Hautausmaa on kerrassaan kaunis paikka, ja tulikin näpsittyä kymmenittäin kuvia. Istuskelin tovin myös sankarihautausmaalla nauttimassa huumaavasta tuoksusta. Tuoksun lähde oli alueelle istutetut valkoiset kukat, varmaankin jotain angervoa olivat.

Tässä muutamia otoksia, Photo Paintissa paranneltuja. Seuraavan kerran menen tuonne pilvisenä päivänä, sillä kirkas auringonpaiste aiheuttaa liian voimakkaita varjoja. Huomenna, Turun Päivänä, siellä olisikin opastettuja kierroksia - kiinnostaisi kyllä osallistua.

Portti värillisenä...... ja mustavalkoisena.Päädyin muuntamaan suurimman osan kuvista mustavalkoisiksi, koska totesin sen sopivan parhaiten tällaisiin kuviin.

Nämä tuolit olivat hauskat:Pömpeli:Ja sitten ristejä:

Lepopaikka:

A place to rest

Hiukan ruusuja:

Roses

Hautuumaalla oli niin vilkas lintuelämä, että ihan harmitti kamerani surkea zoomi. TAHTOO UUDEN KAMERAN!! Tai edes uuden objektiivin. Oravia pystyin sentään jonkin verran kuvaamaan. Kaverit tulivat toiveikkaina katsomaan jos minulla olisi heille mitään hyvää, mutta loikkivat pettyneinä pois kun ei löytynyt muuta kuin kamera. Eivät olleet mitään linssiluteita.Että sellaisia täällä eilen. Vielä jäi suuri osa aluetta koluamatta, täytynee palata sinne joku päivä. Se on vielä sanottava, että tuo hautausmaa ei kyllä ole mikään rauhaisa lepopaikka - liikenteen ääni kuului sinne tosi selvästi.

4 kommenttia:

Marikki kirjoitti...

Kävit sitten melkein mun naapurissa, etkä poikennut kahville...

Tuo hautausmaa on muuten yksi mun lempipaikkoja Turussa.

Hyviä kuvia.

-Anne- kirjoitti...

Ai kato, kun en tiennyt. Kyl maar kaffe ois maistunu. =)
On se hautuumaa vaan niin komia.

Iines J kirjoitti...

Vanha hautausmaa on tosi kaunis paikka ja siellä tulee käytyä pari kertaa vuodessa ihan huvikävelyllä (uskaltaakohan tuota edes sanoa).

-Anne- kirjoitti...

Iines: Kyllä sitä uskaltaa sanoa huvikävelyksi. Muistaakseni joskus keskiajalla on jopa käyty piknikillä hautuumaalla. Tai jotain sinnepäin kummiskin, olisiko siellä jotain myyntiäkin ollut... TArkistaisin luentomuistiinpanoni, jos jaksaisin.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails