maanantaina, syyskuuta 17, 2007

Miten Turun kirjastoon pääsee töihin?

... jos ei ole kirjastoalan koulutusta?

Siellä on nimittäin komeimmat taukotilat mitä olen ikinä nähnyt! Eilen Turun päivänä käytiin opastetulla kierroksella kyseisessä laitoksessa, ja päästiin mm. kurkkaamaan taukotiloja. Itse olen ollut töissä sellaisissa paikoissa missä taukotilat ovat olleet hyvin askeettisia, mikäli niitä on edes ollut.

Tuota taukohuonetta koristi taideteos, mikä erityisesti ihastutti: Vanhoja esineitä jotka oli päällystetty lehtikullalla, ja kattokin oli kullanvärinen Kerrassaan hurmaavaa. Teoksesta löytyy infoa täältä.

Kirjastossa myytiin myös poistettuja kirjoja, ja poiminkin mukaani pari: Orwellin Eläinten vallankumous (på svenska) ja Le Roy Ladurien Montaillou - ranskalainen kylä 1294-1324, historiallisantropologinen klassikko. Sitten vielä läjä sarjiksia: Asterixia ja Carl Barksin Aku Ankkoja. Tuolla on tätä nykyä muuten ihan uudet korttimaksupäätteet, mutta eivät nyt ainakaan suostuneet toimimaan. Toivottavasti siitä vielä tokenevat - eipä silti, harvemmin minä mitään suurempia summia kirjastossa makselen, yleensä selviää ihan pörssistä löytyvillä kolikoilla...

Mitäs muuta Turun päivänä touhuttiin... juu, käytiin kauppahallissa ilmaisilla kakkukahveilla. Nam. Kakku on hyvää, etenkin kun ilmaiseksi saa. =).

Sorruin myös heräteostoksiin: Kulkiessani RockGootin ohitse huomasin ikkunassa ihastuttavia gargoili-patsaita, ja koska liikkeellä sattui sopivasti olemaan ovensa auki, marssin sisään ja ostin sellaisen. Olen ristinyt veijarin Iivariksi, Iivari pitää nyt seuraa lohikäärmeelleni:
Että sellaisia täällä eilen. Lopuksi kooste illan ilotulituksista:
Edit: Painovirhepaholainen iski: Kirjoitin valkokullasta, vaikka tietenkin tarkoitin lehtikultaa...

3 kommenttia:

Iines J kirjoitti...

Mä en malttanut lähteä edes ilotulitusta katsomaan, kun bloggailin niin innokkaasti monen päivän tauon jälkeen...

Eiköhän kirjastoon oteta työllistettyjä, kuten muihinkin kaupungin laitoksiin. Kannattaa kysyä työkkäristä.

Marikki kirjoitti...

Tuo ilotulituskooste on upea.

RockGoottiin olen asettanut itselleni porttikiellon. ;)

-Anne- kirjoitti...

Iines: Jos kohta ei töitä muuten tipu, niin joudunkin vielä työllistetyksi.

Marikki: Kiitos.
Onneksi en kulje kyseisen kaupan ohi liian usein...

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails