torstaina, lokakuuta 18, 2007

Vihdoinkin Muse livenä

Ehdimme kuin ehdimmekin ajoissa eiliselle keikalle - lämppäribändi (Manboy) oli ehtinyt jo aloittaa soitantansa, mutta ei sillä niin väliä, pääasia että ehdittiin pääaktia katsomaan.

Vihdoinkin olen nähnyt Musen livenä - kyllä tätä päivää ollaankin odotettu. Bändihän on käsittääkseni voittanut useammankin "paras liveakti"-palkinnon, joten oletin etten joudu pettymään. Enkä joutunutkaan. Homma pelitti erittäin hyvin, itseäni vain harmitti halpiskorvatulpista johtuva hieman tunkkainen äänenlaatu. Unohdin nimittäin omat hifitulppani kotiin, ja jouduin ostamaan keikkapaikalta hikiset ja huonot vaahtomuovitulpat. Ne tosiaankin puurouttivat äänen, ja jos yritin vähänkin höllentää niitä, ne pulpahtivat saman tien korvakäytävästä ulos. Ja ilman tulppiahan ei nykyään enää keikoilla kannata olla - on sen verran kovat desibelit.

Toinen harmillinen asia oli, että seisoimme väkijoukon keskellä, mistä minulla oli ajoittain erittäinkin huono näkyvyys lavalle. Jouduin toisinaan kurkottelemaan nähdäkseni mitä pojat lavalla tohuavat. Esim. Mattin käydessä flyygelin taakse, en nähnyt edes kaverin päälakea. Kun keikan loppuvaiheilla siirryimme permannon takaosaan, näkymät paranivatkin oitis ja minulle paljastui mm. että Mattilla oli kivat punaiset nahkapökät. Siispä: Kannattaa ängetä joko ihan eteen tai jättäytyä suosiolla taakse. Mutta eipä ne huonot näkymät silti musiikkinautintoa ja joraamista estäneet.

Koska meidän oli pakko ehtiä klo 23 bussiin, jouduimme ikävä kyllä lähtemään encoreiden aikana - kyllähän se kirpaisee, mutta onneksi emme menettäneet kuin Knights of Cydonian, joka ei edes kuulu minun suosikkeihini. (Tätä tilannetta ei olisi syntynyt, jos keikka olisi alkanut ajoissa...)

Settilista sisälsi lähes kaikki olennaiset kipaleet, jäin ainoastaan kaipaamaan Muscle Museumia:


Mitäs vielä? Kolmen miehen aktista lähti reippaasti ääntä ja energiaa. Ja Matthew Bellamyn äänenkäyttö on minusta vain niin herkullista. Kyllä lahjakkuus on hieno asia...

Tässä YouTubesta bongaamani video eiliseltä: Toiseksi viimeinen encore-biisi, Plug in baby:


Ja lopuksi se settilista (Poimittu Musewikistä):

 1. Take a Bow
 2. Hysteria
 3. Map of the Problematique
 4. Butterflies & Hurricanes
 5. Supermassive Black Hole
 6. Sing for Absolution
 7. Feeling Good
 8. Sunburn
 9. Soldier's Poem
 10. Invincible
 11. Starlight
 12. Time Is Running Out
 13. New Born
 14. Stockholm Syndrome
  Encore 1:
 15. Bliss
 16. Plug In Baby
 17. Knights of Cydonia


Edit: Korjaus edelliseen, toinen biisi jota jäin vähän kaipaamaan on Thoughts of a dying atheist (Linkki).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ah, oli kyllä mahtava keikka! Ja kiitos settilistasta, toivoin että joku muu ahkera sen poimii ylös tmv, niin itse voi vain keskittyä nauttimiseen.

-Anne- kirjoitti...

Anonyymi: Settilista on tuolta Musewikistä, oletan että se täsmää.
Hieno keikka, kertakaikkiaan.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails