keskiviikkona, tammikuuta 16, 2008

Ja paskat

Yritän kehitellä suunnitelmaa B sen varalle että en saa töitä ennenkuin ansiosidonnainen loppuu. Kävin äsken kuuntelemassa mielenkiintoisen koulutuksen infotilaisuutta. IT-alalle rekrytoidaan naisia, jotka kykenevät tekemään monta asiaa kerralla (ei siis putkiaivoja), ohjelmoijiksi ja testaajiksi. Tässä koulutuksessa olisi muutaman kuukauden lähiopetusjakso ja sen jälkeen työssäoppimista. Eikä mitään tarvitsisi osata etukäteen. Kuullostaa siis aivan loistavalta, etenkin kun olen monesti harmitellut sitä etten idealistisessa tyhmyydessäni alkanut kulttuurialan sijaan opiskella IT-alaa.

Mutta: homma kaatuu rahoitukseen. Ainoa rahoitusmuoto mikä minulle tulisi kyseeseen on Kelan yleinen opintotuki ja opintolaina (jota minulla on jo entuudestaan yli äyräiden). Kelan laskuri kertoo, että saisin kuukaudessa tukea, asumislisää ja lainaa ruhtinaalliset 635 euroa (oikeastaan vähemmän, koska opintorahaosasta menee 10 prossan vero). Siitä kun vähentää vuokran, eli 430 euroa, käteen jäisi 200 euroa, mistä pitäisi maksaa kaikenmaailman laskut ja ostaa vielä ruokaa. Eipä taida onnistua. Jos olisin ehtinyt olla työelämässä 10 vuotta, voisin hakea tuohon koulutuspäivärahaa joka olisi nykyisen ansiosidonnainen suuruinen. Mutta kun en ole. Säälittävää kyllä.

Täytynee vaan vilkuilla työvoimapoliittisia koulutuksia, mutta eipä tunnu olevan mitään järkevää tarjolla, lähinnä jotain toimistoalan tuhattaituria tms... eikun hetkinen, tarkemmin katsottuani sekään ei kävisi minulle, sitä varten pitää olla jo toimistoalan työkokemusta.

Paskat.

2 kommenttia:

K. kirjoitti...

Mitä se "toimistoalan" työkokemus oikein tarkoittaa? Toimistotyötäkin kun on niin monenlaista ja tasoista. Tuossakin voi olla kyse vain siitä, että on edes jokin käsitys toimistotöistä ja paperihommista. Ota huomioon mikä on keskimäärin noiden koulutusten kohderyhmä.

Iines J kirjoitti...

Ikävää, jos tuo kaatuu rahaan, mutta siitähän niin moni asia on kiinni. IT-ala voisi hyvinkin sopia sulle. Toivottavasti jotain löytyisi ja äkkiä!

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails