sunnuntaina, helmikuuta 24, 2008

Noottia elokuvantekijöille

Lähtökohta on seuraavanlainen: Ollaan tekemässä elokuvaa joka perustuu erittäin suosittuun kirjasarjaan. Kirjassa on erittäin hyvin kuvailtu parin henkilön ulkoiset olemukset: On kaksi Ceciliaa, joista toinen saa punaisten hiustensa perusteella lisänimen Rosa, toinen taas Blanka, koska on blondi.

Ja mitä tekevät elokuvantekijät? Rosasta blondin ja Blankasta brunetin!!!!!! Siis haloo! Minä en yleensä elokuvia katsellessani nipota pienistä yksityiskohdista, historiallisesta autenttisuudesta yms., mutta tämä on sellainen juttu mikä jurppii. On toki muissakin leffoissa ollut niin, että filmatisoinnin hahmot eivät vastaa sitä mielikuvaa mitä on kirjasta saanut, mutta tämä ylittää kyllä kaiken. Jos hahmon nimi perustuu ulkoiseen olemukseen, en käsitä millä perustein sitä mennään vääristämään. Ovatko ruotsalaisetkin amerikkalaistuneet niin perusteellisesti, että heidän mielestään vain vaaleat hiukset voivat luoda mielikuvaa enkelimäisestä ja hyvästä ihmisestä? Haistakaa home, sanon minä.

Ja kyseessähän on eilen katsomani Arn - Temppeliritari. Muuten leffa oli mielestäni ihan ok. Tosin ei ehkä ollut ihan hyvä että olin lukenut kirjat juuri äsken, sillä nyt tunnuin koko ajan olevan tietoinen siitä, missä oltiin hypätty minkäkin jutun yli jne. Jonkin verranhan sitä joutuu mutkia oikomaan jos aiotaan mahduttaa kolme kirjaa kahteen leffaan. Henkilökohtaisesti olisin ehkä painottanut enemmän joitain asioita mitä leffasta oltiin kokonaan jätetty pois.

Leffa saa minulta kolme ja puoli temppeliritarikilpeäNiin, ja voin tosiaankin suositella tuota Jan Guilloun kirjasarjaa, se oli huomattavasti parempi kuin mitä odotin. Pidin eniten keskimmäisestä kirjasta joka kertoi ajasta pyhässä maassa. Annan ensimmäiselle kirjalle neljä, toiselle neljä ja puoli ja kolmannelle neljä temppeliritarikilpeä.

Ei kommentteja:

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails