sunnuntaina, maaliskuuta 16, 2008

Naapurimaan viisuilua

Ilokseni FST välitti eilen meille Ruotsin eurovisukarsintafinaalin. Olen joutunut katsomaan välikarsintojen biisit aina jälkikäteen juutuupista, kun en ole päässyt käsiksi suoraan nettilähetykseen.

Ruotsalaiset toistavat itseään ja lähettävät Belgradiin pesunkestävän schlaageridiivan - tällä kertaa Charlotte Perrellin. Charlotte on jo vuonna 1999 edustanut Ruotsia, tuolloin sukunimellä Nilsson - ja silloin tämä korjasikin koko potin. Mutta luulen, että ruotsi-schlaagerin aika viisuissa on ohi, eikä tämä kipale tule pääsemään voittopaikoille.

Minulla oli kaksi muuta suosikkia: Rongedalin hauskat kaksospojat...
...ja BWO. (Rock-kuoreni alta löytyy ajoittain softi discotypy joka jostain syystä on ihastunut BWO:n kitschahtavaan jumputukseen. Niin, ja mää en yleensä blondeista paljon perusta, mutta tuo Martin on aikas namu...)

4 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Ai sinäkin katsoit. Minäkin raapustin jo eilen myöhäisellä kommenttia omasta katsomiskokemuksesta.
Ne kaksospojat olivat hauskoja, mutta he kuullostivat ihan Scissors Sisterseiltä, ihan sanoisin, että oli joissain kohdin suoraa lainausta..

BWO:ssä oli aavistus itseironiaakin. Sitä kun yleensä ruotsalaisista puuttuu.

-Anne- kirjoitti...

Joo, Scissor sistersien lisäksi mulle tuli mieleen Mika.

Mä oon vanha euroviisufani, ja tykkään kattoa etenkin noita ruotsalaisten kisoja, kun ne ovat niin viimeisen päälle tehtyjä (ja niitä tuli lapsuudessakin tuijotettua). Olen kirjottanu tämän vuoden ohjelmista arvioita ruotsinkieliseen blogiini.

Sooloilija kirjoitti...

Pitääpä tsekata..
Oikeastaan minäkin olen vanha viisufani ja Ruotsin viisut on tuttuja mulle jo ihan lapsuudesta kun ensin lapsuudessani asuin Ruotsissa, ja kun muutin Suomeen takaisin, asuin ihan rajan pinnassa eli meillä on aina näkynyt Ruotsin tv. Kultaisella -70-luvullakin.
Nyt aikuisiässä on viisuinto laantunut..

-Anne- kirjoitti...

Ai kato, sinäkin oot asunut lapsuuden Ruottissa.
Viisut ovat loistavaa viihdettä, vaikkei ne biisit mitään laatukamaa olekaan. Etenkin sellaiset överiksi vedetyt biisit joita voi kauhistella, tuovat maustetta ohjelmaan. Meillä on kavereiden kanssa parina viime vuonna ollut viisujen aikaan viisustudio, tarjolla paljon herkkuja ja juotavaa

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails