keskiviikkona, huhtikuuta 09, 2008

Huonoa suunnittelua

Jossain aiemmassa postauksessani taisin kehua Turun uuden pääkirjaston hienoa ulkonäköä. On kuitenkin yksi asia mikä mättää: lukupaikat. Niissä kun istutaan kylki kyljessä viereisen lukijan kanssa, ilman minkäänlaista jakajaa paikkojen välissä, kuten kirjastojen lukupaikoissa yleensä. Samaten joutuu olemaan nenäkkäin vastapäätä istuvan tyypin kanssa.

Olisin tänään mennyt kirjastoon tekemään vähän paperihommia, koska täällä revitään jo kolmatta päivää kellarin lattiaa auki jonkinlaisella katuporan kaltaisella välineellä, joka aiheuttaa ihan kamalan metelin. Mutta enhän minä osaa työskennellä jos minulla ei ole minkäänlaista yksityisyyttä. Ei minulla mitään salattavaa ole, mutta minua häiritsee se, että vierustoverilla on vapaa näkymä papereihini ja tekemisiini. Läksin siis mutisten kirjastosta ja suuntasin kahvilaan. Moccachinoa nautiskellen tylsätkin hommat sujuivat mukavemmin. Taidan mennä toistekin. Tosin se ei liene hyväksi lompakolle eikä linjoille...

Mutta palatakseni vielä jutun juureen, eli niihin lukupaikkoihin: Viimeisen päälle suunnitellut sisustukset ovat toki hienoja, mutta joskus käytännöllisyyden pitäisi mennä designin edelle.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen ihan samaa mieltä noista lukupaikoista, mutta tuo on kuulemma nykyaikaa. Lukusalit ovat vanhanaikaisia (mutta suosittuja, mitä ei otettu suunnittelussa huomioon). Vanhaan kirjastotaloon on tietääkseni tulossa pienehkö lukusali, mutta siihen menee vielä kuukausia, ennen kuin sinne pääsee lukemaan.

Sooloilija kirjoitti...

Olisiko kuvaa siitä kirjastosta, sisältä? Kun en ole Turussa käynyt pitkiin aikoihin enkä siis nähnyt sitä uutta kirjastoakaan. (Kirjastot kiinnostavat yleensäkin; olen ollut kirjastossa töissäkin..).

-Anne- kirjoitti...

Iines: Kehitys ei aina mene parempaan suuntaan. =(. Onhan nuo pöydät hienot, sitä en kiellä, mutta käytännöllisyys kärsii.

Sooloilija: Kirjaston nettisivuilta löytyy esitteitä, missä näkyy olevan kuvia. Tältä sivulta löytyy joku linkki:

http://www.turku.fi/Public/default.aspx?nodeid=12503&culture=fi-FI&contentlan=1

(Linkitys ei jostain syystä onnistunut...)

-Anne- kirjoitti...

Äsh, tämä kommenttiloota on p:stä. Nyt se hävitti loput tuosta osoitteesta. No eniveis, hakusanalla Turun kaupunginkirjasto löytyy kummiskin kirjaston sivut, ja sieltä Pääkirjasto...

Sooloilija kirjoitti...

Juu kiitos, niinpä tietenkin..ei heti tullut mieleen googlettaa..

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails