sunnuntaina, toukokuuta 11, 2008

Euroviisuja odotellessa - 1. semifinaali

Belgradissa järjestettävät vuoden 2008 Euroviisut lähestyvät, ensimmäinen semifinaali kisataan 20.5. Perinteilleni uskollisena annan nyt arvioni tämän semin kipaleista. Olen pisteyttänyt ne skaalalla 0 - 5.

Montenegro - Perustylsä ja mitäänsanomaton poprock-kappale. Nätti poika, siitä lisäpiste. (Kyllä, näissä kisoissa saa antaa pisteitä ulkomusiikillisista seikoista - päätin sen juuri ;-)) 2 pistettä.

Israel - Mikäs kuoripoika siellä lauleskelee? Kappale sinänsä on aika nukuttava, mutta pojan melko riipivä ääni pitää hereillä. 2 pistettä tällekin.

Viro - Ai kamalaa! Tätä ei haluaisi katsoa/kuunnella loppuun saakka. Ja bikinimimmejä vielä... voi nolous... Luulisi että biisi on suunnattu lapsille, mutta nuo tanssitypyt eivät oikein tue sitä teoriaa. 0 pistettä.

Moldova - Ihana pehmeä bossajazz-biisi. Rentoa chillailumusaa, voisin työpäivän jälkeen rentoutua tätä kuunnellen. En kuitenkaan usko että tämä iskee Euroviisukansaan, ikävä kyllä. 4+, ja on hilkulla ettenkö antaisi 5.

San Marino - Ensin en tykännyt tästä kipaleesta, mutta toistamiseen kuunneltuna siitä löytyy ihan nätti melodia. Ehkä vähän pliisu? En oikein pidä vokalistin äänestä. San Marinossa olisi muuten ihan kiva käydä joskus, ihan niinkuin sivuhuomautuksena. 3 pistettä.

Belgia - Ihmeellinen rallatus - ovatkos nämä lastenlaulukisat? Aivoja riipivää, mutta silti parempi kuin Viron kappale, joten 1 piste.

Azerbaijan (kirjotetaanko se muka noin?) - Videosta tuli mieleen Buffy vampyyrintappaja tai joku vastaava ... Aika komiaa laulantaa pojilta, tässä on jotain mistä minä pidän... taidan antaa 4 pistettä.

Slovenia - Jaahas, kisojen ensimmäinen jumpjump-biisi jossa helposti rallatettava kertis. Ihan ok, plussaa omalla kielellä laulamisesta. 3 pistettä.

Norja - Tästä tulee jotenkin mieleen vanhan ajan viisut. Tykkään, ja annan täydet 5 pistettä. Heja Norge!

Puola - Jotain ihmeellistä Jenkki-importtia. En ole koskaan tykännyt tällaisista jenkkiballadeista, olenko jo kertonut etten voi kestää esim. Mariah Careyta tai Celine Dionia? Tämän aikana käyn jääkaapilla. 2 pistettä.

Irlanti - Ja irkut sitten protestoivat euroviisujen nykymeininkiä vastaan tällä tavalla. Olisivat vain jääneet kotiin. Lapset varmaan tykkää, minä annan 0 pistettä.

Andorra - Purkkapoppia. Haukoitus. 2 pistettä.

Bosnia-Herzegovina - En oikein tiedä mitä mieltä tästä olisin, onko se kamala vai hauska? Taidan kuitenkin kallistua siihen suuntaan, että jotain kivaa siinä on, 3 pistettä.

Armenia - No ny tuli seuraava kesähitti. Tämä saa minunkin töppöseni vipattamaan - minä yleensä pidän biiseistä joissa on vahvat etniset mausteet kuten tässä. Ja mimmi laulaakin vielä hyvin (ainakin videoversiossa), mutta olisi saanut laulaa omalla kielellään. Quele, quele! 5 pistettä. Nippelitietona voin kertoa että vuonna 2006 ääneni meni myös Armenialle, jonka ehdokas oli silloin Andre - lisäpojoja taisi silloin irrota hiuspehkosta ;-D)

Alankomaat - Tässäkin on ihan hauska ja pirtsakka kipale, missä on käytetty jotain itämaisia soittimia. Jää kuitenkin edellisen kappaleen varjoon, tälle on siunaantunut huono paikka starttilistassa. 4 pistettä.

Suomi - Huh! Hah! Eroaa selvästi edellisistä. Täyttä laukkaa mennään, mutta... eeei... en jaksa vieläkään tykätä. "Missä miehet ratsastaa siellä lampaat ei voi laiduntaa.".. whaaat? 3 pojoa kuitenkin.

Romania - Tämän aikana voisi käydä taas jääkaapilla. Ihan komia duetto kyllä, jos tämmöisestä tykkää. Mutta kun minä en tykkää. 2 pistettä.

Venäjä - Venäjällä on Ruotsin lailla ehdokas, joka on toistamiseen kisoissa. Tykkäsin Dima Bilanin biisistä parin vuoden takaa, sellainen nätti poppikappale, ja lavalla oli balettitanssijoita sekä flyygeli josta nousi immeinen. Tämänvuotinen biisi ei yllä samalle tasolle, paljon tylsempi. Dimakin oli paljon nätimpi pari vuotta sitten... Niin, ja voisi kyllä laulaa venäjäksi. 3 pistettä.

Kreikka - Britney meets Zorbas. Mieleen nousee voimakkaasti myös Elena Paparizoun voittava kappale muutaman vuoden takaa. Vähän ykstoikkoinen jumputus. 3 pistettä sillekin.

Summa summarum: Tämän semifinaalin suosikkini ovat siis (ei järjestyksessä) Moldova, Azerbaijan, Norja, Armenia ja Alankomaat.

Palaan asiaan myöhemmin toisen semifinaalin biisien tiimoilta.

3 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Oletpas hyvin perehtynyt näihin viisuihin, kiva kun laitoit linkit, jotta me muutkin voimme käydä katsomassa niitä lauluja. En ole nähnyt tv:stä yhtään ainutta esittelyvideota, on vain jotenkin mennyt ohi..
Perehdytäänpäs nyt..

-Anne- kirjoitti...

Höh, minnekäs minun kommenttini katosi?
Kokeillaan uudestaan: Viisut ovat hauska ilmiö, niit on tullut seurattua lapsesta saakka.
Ja minuun on iskenyt lukihäiriö, olin näemmä kirjoittanut otsikkoon Eroviisuja...

Sooloilija kirjoitti...

Heja Norge, sanon myös. Ihana, aikuinen ja normaalipainoinen ja normaalin näköinen nainen laulaa sielukkaalla äänellään. Ei kosiskele, vaan kertoo tarinan. Soisin voittavan koko kisat!

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails