tiistaina, toukokuuta 20, 2008

Tänään viisuillaan

Tänään katsellaan Euroviisujen ensimmäistä semifinaalia, jonka kipaleet katsastin aiemmassa postauksessa. Nyt seuraa mielipiteeni toisesta semifinaalista, joka on vuorossa torstaina.

Islanti - Joskus 90-luvulla tuli kulutettua tanssilattiaa tämäntyyppisten jumputusten tahtiin. Muutaman lasillisen jälkeen voisin muiden yllyttämänä ehkä nytkin hieman hytkyä. 3+

Ruotsi - Sankaripoppia. Eräs hyvä ystäväni on tämän biisin suuri fani - onhan se pro-meiningillä tehty, mutta ehkä liiankin laskelmoitu. Charlotte on tietty taitava esiintyjä, mutta on aina ollut melko pelottavan näköinen ilmestys... 4 pistettä.

Turkki - Tästä minä tykkäsin! Biisi ei ehkä viisuihin oikein sovi, ja epäilen ettei se taida sijoittua hyvin. Mutta minä annan sille ison vitosen ja menen ottamaan selvää lisää Mor ve Ötesistä.

Ukraina - Taas tissejä ja tukkaa. Tällaisia mimmejä tuntuu olevan tänä vuonna mukana useampikin. Ei hassumpi jytäbiitti, pidän tästä enemmän kuin Ruotsin kipaleesta. 4+

Liettua - Kun katselin tuota videota, mieleeni tuli elokuva Veren vangit, missä Brad Pitt ja Tom Cruise esittivät pitkätukkaisia vampyyrinuorukaisia. (Sivuhuomautuksena voin suositella Anne Ricen vampyyrikronikoita joihin sekin elokuva perustui.) Aika kamalalta tuo kuulosti - pysyikö se aina edes nuotissa? Yritystä on, siitä hyvästä 2 pistettä.

Albania - Tämä on aikas nätti kappale, joka paranee joka kuuntelukerralla. Pidemmittä puheitta annan sille nelosen.

Sveitsi - M. saa kyllä hepulin kun sanon että tämä on mielestäni väritön, hajuton ja mauton. Tuskin huomaisin jos tämä soisi radiossa. Sorry. Mutta italiaa on kiva kuunnella, 3 points.

Tsekki - Eikö tuollaiset vähäpukeiset tanssitytöt mene jo muodista? Eivät ne tässä edes onnistuneet viemään huomiota siltä että biisi oli huono ja laulajakin lauloi kehnosti. Nyt kyllä tuli 0 pistettä. En anna enempää edes säälistä.

Valko-Venäjä - Näyttävä video ja Ruslankin on aikas komia poika, mutta... Jollain toisella sanoituksella ehkä jaksaisinkin tykätä biisistä enemmän, mutta tuo "Hasta la vista" ärsyttää niin maan perusteellisesti. Annan silti 3 pistettä.

Latvia - Voi pyhä Sylvi sentään! Tätä en kyennyt katselemaan loppuun saakka, se oli silkkaa audiovisuaalista oksennusta. Nyt meni pistehana kiinni, 0 points.

Kroatia - Lähettivät sitten paikallisen menneiden vuosien tangokuninkaan? Tässä oli jostain syystä jotain viehättävää - tulee ihan mieleen kesäinen ilta tanssilavalla järven rannalla. Ajattelin ensin antaa 3+, mutta nyt rupesin tunteelliseksi ja annan ihan 4 pistettä.

Bulgaria - No tuossa ei kyllä paljoa laulettu, ja se vähäkään ei innostanut... Viime vuonna pidin kovasti Bulgarian ehdokkaasta, mutta tälle ei kyllä irtoa kuin 1 piste.

Tanska - Poika laulaa ihan kivasti - tykkään biisistä niin kauan kunnes kertosäe alkaa, se ei ole yhtään mieleeni. 3 pistettä.

Georgia - Tämä voisi olla ihan kiva, mutta tuo rauhateema on niin vanha euroviisuklishee, että se ei enää oikein iske. 3+

Unkari - Tämä oli tylsähkö balladi. Kuten olen jo varmaan monesti tehnyt selväksi, niin minä en ole balladi-ihmisiä. 2 pistettä.

Malta - Ai kamalaa! Tulee mieleen yksi Ruotsin karsinnoissa ollut biisi, jossa joku blondi lauloi että "get me vodka" tai jotain sinnepäin. Puistatus. 1 piste.

Kypros - Viime vuonna tykkäsin Kyproksen Evridikista, joka ei kuitenkaan päässyt finaaliin saakka. Tänä vuonna vuorossa on Evdokia (onpas siellä samantyyppisiä nimiä), enkä oikein tiedä tykkäänkö vai en... On se vähän korni... jos olisivat jättäneet pois sen mieskööriosuuden, niin olisin antanut enemmän pisteitä, nyt irtoaa 3-.

Makedonia - Että minä osaan vihata tuollaisia hiphop-eleitä!! Mutta mitäs itse biisistä sanoisi? Ei se oikein herätä mitään tunteita. 2+.

Portugal - Dramaattista, dramaattista... Kyllä tälle taitaa lähteä 4 pistettä.

Puuh, olipas siinä urakkaa. Vielä täytyisi arvioida jo finaalissa olevat kipaleet, mutta se jääköön huomiseen.

Ei kommentteja:

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails