lauantaina, marraskuuta 22, 2008

Ihastuttava goottiviulisti

Aina silloin tällöin törmään levyyn, jota luukutan monta viikkoa putkeen. Viimeisin tällainen löytö on ihastuttavan Emilie Autumnin Opheliac.

Tutustuin Emilieen taannoin Last.fm:n kautta, koska tuo mainio musiikkipalvelu ehdotti häntä minulle. (Tuo on oiva paikka tutustua uusiin artisteihin esim genren tai omien kuuntelutottumusten perusteella.) Kuuntelin, pidin ja ostin.

Emilien musiikki on mielenkiintoinen hybridi uutta ja vanhaa. Itse hän on luonnehtinut Opheliac-levyä termillä "victoriandustrial". Se on oiva sekoitus vaikutteita klassisesta musiikista, industrial- ja goth-genreistä. Myös termi dark cabaret on erittäin kuvaileva. Levy on mielenkiintoinen siinäkin mielessä että siltä löytyy myös klassinen instrumentaalinen viulukipale (Bachia) ja muutama runo. Enemmän instrumentaalibiisejä löytyy Laced/Unlaced-levyltä, jolla Emilie soittaa sekä omia että vanhojen mestareiden kipaleita.

Olenhan kertonut että viulu on yksi suosikkisoittimistani? Ehkä siinä yksi syy sille että tykästyin Emilieen. Pidän todella Opheliacin cembalo- ja viulusoundeista yhdistettynä riipivään revittelyyn.

Triviana voin kertoa vielä sen, että Emilie on 29-vuotias, ja on lähteiden mukaan soittanut viulua nelivuotiaasta saakka. Hän on aiemmin tehnyt yhteistyötä Courtney Loven kanssa ja hänen musiikkiaan on löytynyt viimeisten Saw-elokuvien sountrack-albumeilta.

Joskus kyllä harmittaa etten asu pääkaupunkiseudulla, missä kaikki hauska tuntuu tapahtuvan. Muutama viikko sitten Emilie esiintyi Tavastialla - jos olisin asunut lähistöllä, olisin taatusti mennyt paikan päälle, mitä olen juutuupista katsonut, niin lavashow on ihanan teatraalista meininkiä. Mutta täältä Turusta ei työssäkäyvä oikein voi lähteä keskellä viikkoa jos seuraavana päivänä täytyy olla pirteä ja skarppi, ja ikävä kyllä monet keikat ovat juuri arki-iltointa... plääh.

Suosikkibiisejäni levyllä ovat (linkit YouTubeen) Opheliac, Let the record show ja edellisistä tyyliltään hieman poikkeava Marry Me.

Emilien kanssa lavalla keimailee Bloody Crumpets -leidit - ihania asuja!

3 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Naisella on kyllä näyttävyyttä! Ei ehkä ihan mun mielimusiikkia, mutta livenä voisi olla upea kokemus..

Anonyymi kirjoitti...

Ja aika ihana tyyli naisella! Me like ;O)

Anonyymi kirjoitti...

no aika mielenkiintost, jos kerra munki pittä jotta sanno. sano marja

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails