tiistaina, joulukuuta 02, 2008

Katastrofi

Tänä aamuna juuri ilmaisin mielipiteeni siitä, että mielestäni on ärsyttävää kuinka jotkut ihmiset ovat jyrkästi Applen tai Microsoftin puolella. Mielestäni molemmissa on puolensa, ja käytänkin ihan tyytyväisenä molempien tuotteita.

Eipä olisi pitänyt mennä ääneen kehumaan tyytyväisyyttään, sillä pian Windows teki minulle tepposet. Onneksi kyseessä oli työkone.
Yhtäkkiä huomasin, että pari työpöydälle tallentamaani dokumenttia ei ikään kuin ole käytettävissä. Ajattelin että ongelma ehkä korjaantuu ulos- ja sisäänkirjautumisella - mutta ei - sen jälkeen dokumenttien ikonit ja muutama toinenkin ikoni olivat ihan häviksissä. Onnistuin kuitenkin löytämään kaikki desktop-kansiosta, joten lopullisesti mikään ei ollut hukassa.

Ajattelin nyt ottaa käyttöön järeämmän aseen, eli koneen uudelleenkäynnistämisen - tämän yhteydessä kone horisi jotain jostain päivityksestä - oletin että se oli joku Windowsin päivitys, koska niitä on tullut viime aikoina melko usein. Tiedä häntä mikä päivitys sitten oli kysymyksessä, mutta kun kone jälleen käynnistyi, Thunderbird ja Firefox olivat resetoineet. Eli sähköpostiasetukset olivat veks. Osoitekirja oli veks. Ja mitä kamalinta - kirjanmerkkini olivat veks. Enkä ollut pariin kuukauteen muistanut varmuuskopioda niitä - paha moka.

Siis miten tuollaista voi tapahtua????
Pistin atk-tukeen kyselyn että onnistuisikohan joku guru tonkimaan nuo tiedot jostain servereiden syövereistä - katsotaan huomenna mitä vastaavat.

Tunnin verran tuli kiroiltua ja iskettyä salamoita tuon takia, siis äärimmäisen ärsyttävää. Jos kaiken takana on virus, niin harmillistahan se on, mutta jos vikana on Winukan päivitys, niin sitten kyllä revin pelihousuni.

Mistä sainkin sopivan aasinsillan seuraavaan juputuksen aiheeseen:

Jumpassa en tänään repinyt ihan pelihousujani, mutta taisin venäyttää koukistajalihaksen - yritin vissiin heiluttaa lannettani liian ponnekkaasti. Nyt sattuu nouseminen. Auts.

3 kommenttia:

Iinuska kirjoitti...

Meillähän on molemmilla hilpeät päivät menossa, sillä kone tökkii täälläkin ja terveys reistailee. Mutta joulu tulee, muusta viis!

Tintti kirjoitti...

Olen ollut ompunpyörittäjä jo vuodesta -89 (vuosisatamäärä edellisen eteen on 19). Windows on mulle aika outo, mutta ei mahdoton. Sitäpaitsi omenainen on isokissapäivitysten myötä siirtymässä uhkaavasti ikkunoita ja pingviiniä kohti. Ei ole mikään niinkuin ennen... (virnistys, sellainen kuriton).

-Anne- kirjoitti...

Iinuska: yritän totutella uuteen nimeesi... Joulu tosiaankin piristää tässä pimeyden ja kurjuuden keskellä.

Tintti: Ooh, vanha kettu siis! Siis omppuasioissa, enhän muuten vanhaksi hauku =).
Kotona ja töissä käytän Windowsia, mutta olen joillain työkeikoilla käyttänyt mäkkiäkin ihan mukisematta. Mp3-soittimista kun on puhe, niin olen uskollinen iPodeille ja iTunesille.
En ole kuitenkaan vielä vaihtanut kokonaan leiriä, vaan Windows on ja pysyy, senkin takia että pelitarjonta mäkeille on paljon huonompi.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails