sunnuntaina, tammikuuta 04, 2009

Elokuvavuoden tilinpäätös


Sooloilijan innoittamana kävin miettimään että mikä viime vuonna katsotuista elokuvista on suosikkini.

Olipas muuten vaikea tehtävä. Enhän edes muista mitä kaikkea olen katsonut, mutta onneksi olen Facebookissa listannut Flixteriin luullakseni suurimman osan katsotuista leffoista. Joten tässä jonkinlaista tilinpäätöstä:

Viime vuosi oli minulla Coen-veljesten vuosi, sillä katsoin useamman heidän elokuvansa, ja voin sanoa pitäneeni kaikista. Suosikikseni nousi ehkä Menetetty maa tai Barton Fink.

Toinen ohjaaja, jonka useamman elokuvan katsoin on korealainen Chan-Wook Park, jonka kostotrilogia tuli katsottua. Näistä kolmesta (Sympathy for mr. Vengeance, Oldboy ja Lady Vengeance) Oldboy nousi suosikikseni.

Tietysti on mainittava vanhat scifiklassikot Blade Runner (final cut) ja Videodrome - upeat!

Olen tässä listaillut lähinnä vanhoja leffoja. Uusimmista ykkössijan taitaa viedä Menetetty maa, Eastern promises tai Orpokoti, jotka olivat jokainen eri tavalla upeita. (En kylläkään enää ole varma ovatko ne v 2007 vai 2008 leffoja, muistan nähneeni ne viime vuonna...)

Vuoden turhimpia/ärsyttävimpiä olivat Lordi-elokuva Dark Floors, 10 000 b.c. ja I am legend (tässä vaiheessa Mikaela taitaa pyöritellä päätään) ja elokuvat joiden olisin toivonut olevan parempia oli Aliens vs. Predator 2 sekä Arn-leffat.

Vuoden erikoisin tuttavuus lienee unkarilainen Taxidermia tai David Lynchin varhaistuotantoon kuuluva Eraserhead.

Niin, ja vuoden hyvämielenleffaksi kruunaan tietty Mamma Mian. Siitä ei pääse mihinkään.

5 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Eikös tuntunutkin, että vuonna 2008 valmistui vähemmän elokuvia kuin esim. edellisenä vuonna..

En ole nähnyt moniakaan noista mitä luettelit, Orpokoti taisi olla ainoa yhdistävä.

Lordi-elokuva ei ihan menestynyt niin kuin piti..

Menetettyä maata niin kehuit, että pitääpä se katsoa. Olen sen jotenkin ohittanut.

-Anne- kirjoitti...

Juu, ainakin vähemmän sellaisia jotka kiinnostaisivat.

Menetetty maa on kyllä hienosti tehty - tosin siinä on melko raaka teema, joten ei välttämättä puhuttele jos tahtoo välttää väkivaltaisia elokuvia.

Anonyymi kirjoitti...

Mä en ole edes nähnyt Lordia tai 10 000 b.c. ;O) Ja IAL:n saa olla mitä mieltä vaan, nehän on mielipiteitä ;O)
Mutta Orpokodin näkemättä jääminen harmittaa, olen siitä omituinen kauhuleffojen katsoja että leffat joissa on lapsia pelottavat liikaa, niinpä päätin vuokrata sen kaverini kanssa ja katsoa kaikki valot päällä kotisohvalta joku ilta...Jaiks!

Tintti kirjoitti...

Koska lapsena katselin paljon länkkäreitä isän sylissä ja kainalossa ja eri tuoleissa samaa popcorn-kippoa kauhoen, niin "3:10 to Yuma" jäi mieleen, siinä kun on sänkykamarisilmäinen ja -ääninen Russellkin bonuksena. Samoin ruskiohjaajan jenkkileffa "Wanted". Batman oli mun mielestä ihan p***a, vaikka mun puolesta oskun voi hyvin antaa Hottis Ledgerille ihan jo summa summarum koko uran perusteella, sillä siinä meni kyllä monipuolinen ja uskotaa näyttelijä ihan liian nopeasti mullan alle. Bondia ei katsonut rykimättä pikkuvelikään, ja se on sentään tätä uutta sekuntti per kuvakulma -sukupolvea. Itse en tykkää horrorista ja slashereistä yhtään, joten mulle tulee uusia elokuvia aika harvoin nykytrendin mukaisesti. Menetetty maa oli hyvä, mutta jotenkin kuitenkin lopustaan liian blaa. Mamma Mia on muiden juttu, meni Abbat ihan pilalle.

-Anne- kirjoitti...

Mikaela: Minusta tuollaiset kauhuleffat joissa ei ole varsinaisia örkkejä ovat paljon pelottavampia. Suosittelen kyllä Orpokotia.

Tintti: Minä jotenkin tykkäsin siitä, että Menetetyn maan loppu oli sellainen vähän ikään kuin antikliimaksi. Elokuvateatterissa joku ihmettelikin että olipa outo loppu.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails