keskiviikkona, tammikuuta 21, 2009

Saisiko puheenvuoron?

Viime päivinä keskustelupalstoilla on kuhistu aamu-tv:n päivähoito vs. kotiäidit -kaksintaistelusta, joten minunkin piti käydä katsomassa että mistä on kyse.

No huhhuh, jo on Mikkoskalla käytöstavat hukassa. Loukkaa toista vierasta mm sanomalla että tämä ei ole viisas. Ruotsalaistutkimukset ovat keksittyä höpölöpöä. Natsivertauksia, ihan kuin lastentarhat olisivat Himmlerin ja kumppaneiden keksintö! Tuohan on suorastaan maanista menoa. Hulvattominta oli toteamus että joku toimittaja on nimittänyt häntä oikein julkisesti sosiaalisesti taitavaksi henkilöksi. Ehm...

Itse jutun teemaan, eli kysymykseen onko lasten parempi kasvaa äidin helmoissa vai lastentarhassa en lapsettomana ota sen enempää kantaa. Mutta sen verran sanon, että olen henkilökohtaisesti ollut sitä mieltä että jos olisin aikoinaan päässyt lastentarhaan muiden ihmisten ilmoille, olisin varmaan oppinut sosiaalisemmaksi. Sen sijaan minusta kasvoi lapsi, joka leikki yksin huoneessaan, ja joka aikuisenakin on ujohko, hiljainen ja herkästi syrjäänvetäytyvä.

Sen maanisen shown voi katsoa tästä:

8 kommenttia:

Anne Toinen kirjoitti...

En oo katsellut tota ohjelmaa. Vielä. Mutta kohta katson.
Mää olen ollut pienenä likkana ensin seimessä ja sitten tarhassa, enkä oo mielestäni mitenkään pahaksi ihmiseksi kasvanut. Päinvastoin. Tosin täytyy tietysti ottaa huomioon, ettei se kasvatusvastuu ole päivähoidon, vaan vanhempien, mutta ainakin sosiaalisten taitojen kartuttamiseen päivähoito on hyvä.

Tiina kirjoitti...

Toi videon pysäytyskuvan ilme kertookin oikeastaan jo kaiken olennaisen siitä "keskustelusta". :D

Anne Toinen kirjoitti...

Voi kiesus, etten paremmin sano ! Olis nyt se toimittaja tuupannut sen tyynyn sen akan suuhun jo ihan alkumetreillä.
Kävi ihan sääliksi sitä Jarkko Tonttia ? Vai oliko se Tontti ?

Kuinkahan monta lasta sillä naisella on ? Voi lapsraukat !

Sooloilija kirjoitti...

Näin tämän keskustelun ja olin aivan ällikällä tuosta Mikkoskan käytöksestä. Olen viime aikoina pitänyt koko Mikkosen pariskuntaa lievästi outona. Ovat muka fiksuja, mutta viimeaikaiset käytökset ja tempaukset eivät osoita fiksuutta lähimaillekaan.

Mikkosten pikkupoikaparat.. Tuleekohan heistä hiljaisia hissukoita kun molemmat vanhemmat ovat niin mahdottoman dominoivia.

Olli kirjoitti...

Jotain mömmöjä täti vettä. Tai sitten hänen olisi syytä vetää.

Reservin Majuri Mikkosta olen pitänyt persoonallisuushäiriöisenä aina. On näemmä tarttunut vaimoonkin..

-Anne- kirjoitti...

Tiina: Niin todellakin tekee! Pelottavaa.

Anne Toinen: Olen kanssasi samaa mieltä - vanhempien tehtävä on kasvattaa, mutta tarhat opettavat sosiaaliseen kanssakäymiseen.

Minun mielestäni toimittaja ei oikein ollut tehtävänsä tasalla, kun antoi tuollaisen rähjyyn jatkua. olisi voinut vähän hillitä.

Sooloilija: Kieltämättä herää kysymys että minkälaisia lapsia tuossa perheessä kasvaa.

Olli: Niinhän se on, että vakka kantensa löytää.

Mikaela kirjoitti...

Hohoo!Olen missannut tämän keskustelun kokonaan. Itse olen ollut sekä seimessä että tarhassa ja ihan tasapainoinen (kai) olen. Äitini halusi käydä töissä ja itse sain paljon kavereita jo pienellä iällä sekä opin hyvin omatoimiseksi, mikä mielestäni on lapsella vain hyvä piirre..

Anne K-R kirjoitti...

Jaaha. Vouhkanoita on joka porukassa... En suoraan sanoen ymmärrä, miksi kaikkeen pitää löytää vastakkainasettelua tyyliin "tämä tapa on parempi kuin tuo toinen". Tympäisee jo ennalta niin, etten ees viihti kattoa tuota.

Mie olen muutes perustanut pienen valokuvablogin... Uskaltaisinkohan kertoa osoitteen?

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails