sunnuntaina, tammikuuta 11, 2009

Onnea töyhtötukalle

Muistin vasta nyt että Tintti taisi eilen täyttää 80 vuotta.
Juhlan alla joku brittitoimittaja on julistanut että Tintin on pakko olla homo. Miksi? No koska tämä asuu linnassa vanhemman setäihmisen kanssa, omistaa pienen pörröisen koiran ja kaveeraa oopperadiivan kanssa. Jaa. Pitäisi tietysti päästä kysymään Hergéltä itseltään, että onko asetelmassa mitään taka-ajatuksia. Mutta juuri eräänä päivänä Pulla-Armaksen kanssa keskustelimme siitä, miten harvinaisen aseksuaalinen sarjakuva Tintti onkaan - siitä ei löydä juuri minkäänlaisia viittauksia seksuaalisuuteen.

Tintti-elokuvia ollaan kovasti puuhaamassa ainakin Steven Spielbergin ja Peter Jacksonin toimesta. Toivottavasti tulos on parempi kuin taannoin näkemäni, taisi olla 60-luvulla tehty, elokuva - se oli varsinaista trashia. Haddockin parta naurattaa vieläkin, se näytti siltä että näyttelijän naamaan oltiin liimattu liiskattu marsu. Mutta koska Peter Jackson on mukana tässä uudessa projektissa, olen luottavaisin mielin.

Lisää sarjakuva-asiaa: Katsoin eräänä päivänä todella mielenkiintoisen dokumentin ranskalaisesta sarjakuvataiteilijasta Jean Giraudista eli Moebiuksesta. Dokkarissa haastateltiin myös montaa nimekästä sarjakuva/elokuva-alan ihmistä jotka olivat tehneet Moebiuksen kanssa töitä, todella mielenkiintoista. Sitä en tiennytkään että hän oli mukana suunnittelemassa Alien-elokuvan kostyymejä. Ne aivan loistavat avaruusöttiäisethän ovat sveitsiläisen H.R. Gigerin käsialaa, pidän kovasti hänenkin töistään.
Moebiuksella on näppinsä pelissä myös muissa leffoissa, esim. Fifth elementissä. Dokkarissa vihjattiin myös että Ridley Scott oli saanut idean Blade Runnerin vertikaaliseen kaupunkiin Moebiuksen sarjakuvasta.

Luen tällä hetkellä Moebiuksen ja Alejandro Jodorowskyn Incal-sarjaa, joka on äskettäin julkaistu suomeksi yksissä kansissa. Aivan loistavaa työtä.


Tetsuo - Akira - Otomo - Moebius by Moebius
Tetsuo - Akira - Otomo - Moebius

5 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

On muuten jännä juttu, että tässä Tintti-asiassa ihmiset ikäänkuin jakautuvat kahteen leiriin; ne, joille Tintti on tosi tärkeä ja ne, jotka eivät eläissään ole yhtä ainutta Tintti-sarjakuvaa lukeneet. Kuulun jälkimmäisiin.

Ei minulla silti ole mitään Tinttiä vastaan, ei vain ole kolahtanut omalle kohdalle.
No sen verran on kolahtanut, että edellisessä työpaikassani muovitin kymmeniä erikielisiä Tintti-kirjoja Tintti-näyttelyä varten. Se oli kova urakka ja tuli todetuksi, että Tintti-sarjakuvakirjoja on käännetty tosiaankin KYMMENILLE kielille!

-Anne- kirjoitti...

En minäkään laske itseäni miksikään suureksi Tintti-faniksi, en ole tainut edes lukea kaikkia albumeita. Pidän itseäni enemmänkin Asterix-tyyppinä.

Anonyymi kirjoitti...

Tintti rokkaa.. Tosin itseäni jännittää melkein eniten se miten Milou-koira saadaan toteutettua, toiveet ovat korkealla ;O)

Marja-Leena kirjoitti...

Luulen, että elokuvasta tulisi hyvä silläkin tavoin, että esim.koira olisi piirretty eli osa elokuvasta olisi piirrettyä ja/tai animoitua ja osa ihmisten näyttelemää.

-Anne- kirjoitti...

Mikaela & Marja-Leena: En muista mikä koira siinä näkemässäni leffassa oli, joku terrieri varmaan. Mutta se taisi toimia ihan hyvin, koska en ainakaan muista että se olisi ärsyttänyt.

Marja-Leenan kommentista tuli mieleen, että minun mielestäni leffassa voitaisiin käyttää samaa tekniikkaa kuin A scanner darkly -leffassa, eli animointia elävän kuvan päälle.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails