lauantaina, maaliskuuta 21, 2009

15 tärkeää levyä

Facebookissa kiertää meemi "15 records that changed my life". Pistänpä oman listani myös tänne.
En oikeastaan voi väittää että mikään olisi muuttanut elämääni, mutta listaan tähän 15 levyä jotka jossain vaiheessa elämää ovat jostain syystä kolahtaneet lujaa, ja joita olen kuunnellut todella paljon. Suurinpiirtein aikajärjestyksessä.

1. Duran Duran: Duran Duran - tämä oli ensimmäinen itse ostamani levy.

2. Dingo: Nimeni on Dingo - minä olin tuolloin 13 ja jestas kun Dingo sitten oli olevinaan ihana! Suosikkini bändiläisistä oli basisti Eve ja kitaristi Jonttu.

3. Hanoi Rocks: Self Destruction Blues - Harmittaa vieläkin että menin lainaamaan tätä levyä yhdelle pojalle enkä koskaan saanut sitä takaisin. Pojat ovat epäluotettavia.

4. Imperiet: 2:a augusti 1985 - Tämä oli kova sana yläasteen tyttöjen kesken pidetyissä kotibileissä. Juotiin Aurora-mustaherukkaviiniä (enää en pystyisi) ja hoilattiin näitä biisejä.

5. Depeche Mode: Black Celebration - Tämä on Music for the massesin ohella suosikkini Deppareiden levyistä. Kun lukiokaverini soitti minulle tätä aloin fanittaa bändiä kunnolla.

6. Sisters of Mercy: First and last and always - lukioikäisenä musiikkimakuni alkoi vahvistua goottipainotteiseksi

7. Dead Can Dance: Within the Realm of a Dying Sun - tähänkin levyyn tutustuin lukioikäisenä. Mystistä ja eteeristä.

8. The Mission: God's own medicine - lisää klassista goottirockia.

9. Nine Inch Nails: Pretty Hate Machine - NIN-esikoinen joka pistää jalan vipattamaan. Head like a hole on ehdoton keikkabiisi.

10. Nick Cave & The Bad Seeds: Tender Prey - Caven synkähkö melankolinen rock puree minuun.

11. David Bowie: Outside - tämä on erittäin aliarvostettu levy, joka oikeasti on upea kokonaisuus. Minun Bowie-suosikkini - toisella sijalla on Diamond Dogs.

12. Sir Elwoodin Hiljaiset Värit: Varjoissa vapaan maailman - siinä vaiheessa kun olin kuullut Elwoodilta vain Neiti kevät -biisin olin sitä mieltä etten oikein välitä bändistä, mutta tämä levy muutti mielipiteeni. Hienoja, tunnelmallisia biisejä.

13. Muse: Absolution - kerrassaan nerokasta musiikkia. Käyttääkseni jonkun arvostelijan sanoja: kolmen miehen ooppera.

14. Serj Tankian: Elect the dead - mies, sanoma ja mielenkiintoinen ääni. Jess!

15. System of a Down: Mezmerize/Hypnotize - tuplalevy joka julkaistiin kahdessa osassa. Hitaana syttyjänä löysin bändin vasta sen hajoamisen (virallisesti kyseessä on kai vain epämääräisen pituinen tauko, mutta...) jälkeen, ja se kolahtikin sitten kunnolla. Metallia, kannanottoja, hienoja melodioita, stemmoja etnisillä mausteilla (Serj ja pojat ovat armenialaistaustaisia).

Nämä olivat minun tärkeät levyni. Mikä musiikki on tehnyt Sinuun vaikutuksen?

5 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Monipuolinen lista, joka kuvastaa sitä kuinka eri aikausilla on eri musiikki esillä..myös itselle.

Sunnuntaiklassikoissa tulee esille itselleni tärkeitä klassikoita, joita olen eri ikäkausina kuunnellut. Huomennakin olisi taas sellaista tarjolla. Sellaista, joka kolahti kovaa kun olin 13, mutta enää ei kolahda niin kovaa.. Aika muuttaa ihmistä, mutta myös musiikkia.

Joni Mitchellin Blue on nuoruudestani tärkein levy! Samoin Bob Marleyn tuotanto. Oi, liian pitkä lista tulisi tähän.. Joten joskus oma postaus siitä.

Anonyymi kirjoitti...

On meillä pari yhteistä suosikkia, Dingo ja Bowie. Mä tosin pidin - ja pidän edelleenkin - Bowien Ziggy Stardustia parhaimpana (ja kas, huomasin, että mullahan on Diamond dogs levyhyllyssä!). Christie (Yellow River) ja Sweet olivat lemppareitani 10-11-vuotiaana ja siitä maku lähtikin muuttumaan aika radikaalisti: Uriah Heep, Wigwam, Jackson Browne... Mä olen kahlannut lähes kaikki pop- ja rocktyylit läpi, ainoastaan rap ei ole koskaan kolahtanut.

Tintti kirjoitti...

Punkkia, Siekkareita, Gunnareita, Stone Temple Pilotsia, Sepulturaa, Nashville Pussya, Metallicaa, Catatoniaa, Joan Osbornea, Danko Jonesia, Kt Tunstallia, Meteorsia, Hivesiä, Buckcherrya, paljon 50´s rokkia, Tom Waitsia, Doorsia, Hendrixiä... mielialan mukaan. Liveradiota ei nykyisin pysty kuuntelemaan, kasari nousee oksuna suuhun.

-Anne- kirjoitti...

Sooloilija: Bob Marleytä en olekaan aikoihin kuullut - ehkä nyt kun kesä tulee...

Iinuska: Rap on minullekin jäänyt vieraammaksi - vaikka minulla onkin levyhyllyssäni Eminemin cd. Tiedä sitten lasketaanko sitä rap-piireissä oikeaksi rapiksi...

Tintti: Laaja lista. Nashville Pussy? Nimestä päätellen voisi olla kantripunkkia? =) Pitääkin mennä googlettamaan...

Anonyymi kirjoitti...

Ihana lista, itse en pystyisi tällaista edes kasaamaan koska muistini menneiltä vuosilta on aina hatara...

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails