lauantaina, huhtikuuta 04, 2009

Lapsena

Mikaela haastoi, ja minä suostuin:

Muistatko vielä, miltä tuntui olla lapsi? Kun kaikki oli elämässä vielä mahdollista ja nenä keittiöpöydän korkeudella? Kopioi nämä omaan blogiisi ja korvaa vastaukseni omillasi. Haasta ystäväsikin muistelemaan. Se voi olla joskus tervettä.

1. Missä ja koska synnyit? Ruotsissa Taalainmaalla 1970.

2. Onko sinulla sisaruksia? Kaksi minua huomattavasti vanhempaa siskoa.

3. Olitko päivähoidossa vai kotihoidossa? Äitini oli aamulehdenjakaja, joten hän oli päivisin kotona - siispä minua ei pistetty päivähoitoon. Harmi sinänsä, uskon että minusta olisi voinut kehittyä vähän sosiaalisempi jos olisin ollut enemmän muiden lasten kanssa. Toki pihallamme asui pari kersaa joiden kanssa tuli leikittyä, mutta ei se ole sama...

4. Oliko teillä lemmikkieläimiä? Samoihin aikoihin syntymäni kanssa perheeseemme tuli villakoira nimeltä Tarras. Sen lisäksi meillä on ollut pariinkin otteeseen undulaatteja, rotta ja kultahamsteri. Yritin löytää tähän erästä halikuvaa minusta ja koirastamme vauvoina, mutten nyt löydä sitä mistään...

5. Muistatko aikaa, kun ei vielä ollut lapsilla turvaistuimia, vaan keikuttiin etupenkkien välissä tai tapeltiin sisarusten kanssa siitä, kuka saa istua edessä?
Jo vain! Matkustimme Suomeen pari kertaa vuodesta, en muista kovinkaan hyvin aikaa jolloin siskoni vielä olivat matkoilla mukana, mutta sen kyllä että nukuin maaten takapenkillä, kun ei tarvinnut niitä turvavöitä olla. Ja sen muistan että läksimme usein retkelle ruskealla Ford Taunuksellamme - ja samalla tuli pestyä auto jonkin joen rannalla. Kerran tulin sellaisella reissulla istuneeksi kusiaisten polulle.... auts.

6. Oliko sinulla mielilelua? En muista että mikään olisi ollut yliste muiden. Oli puhuvaa nukkea, muovieläimiä, nukkekotia... Olin kyllä kova rakentamaan Legoilla.

7. Muistatko mitä sinusta piti tulla isona? Koreografi. Muhahhaaaa....

8. Olitko ns. näkymätön kiltti lapsi vai jokapaikan apina? Ehdottomasti näkymätön kiltti lapsi. Tykkäsin istua huoneessani leikkimässä yksikseni.

9. Kuljitko pihoilla leikkimässä, kotiavain kaulassa roikkuen? Avainta ei tarvittu kun äippä oli aina kotona. Kotipihalla pysyttiin ennen kouluikää, pihallamme minulla oli muutama poikakaveri: Daniel, Ulf ja hänen veljensä Stefan. Naapuripappilan tyttärenkin kanssa ystävystyin jossain vaiheessa. Tästä johtuen tuli hengattua myös pyhäkoulussa ym kirkon kerhoissa, mutta sille tielle en jäänyt.

10. Nukuitko valot päällä? En muistaakseni.

11. Lempi lastenohjelmasi? Ruotsin televisiossa tuli loistava opetusohjelma nimeltään "Tre myror är fler än fyra elefanter" - se oli varmaan yksi suosikeistani - kuten myös "Beppes godnattstund", "Kalles klätterträd" ja "Trazan och Banarne". Niin, ja sarja "Den vita stenen"...

12. Muistatko ensimmäistä koulupäivääsi? No en.

13. Keräilitkö jotain? Tarroja, kiiltokuvia, "filmisar"(jonkinlainen keräilykortti) ja jossain vaiheessa myös postimerkkejä. Varhaisteininä mukaan tuli laulunsanat ja runot.

14. Mikä oli lempiaineesi alaluokilla? Musiikki se kai oli. Laulettiin Isontalon Anttia ja Rannanjärveä niin että käytävä raikasi. Pidin myös tekstiili- ja puutöistä. Olen mm. tehnyt toimivan pyyhetelineen, sellaisen jonka eteen tulee liina - senkin brodeerasin itse. Niin, ja vaatehenkarin - se kylläkin oli aika ruma. Ylpein lienen ollut sorvaamastani lampunjalasta - asensin siihen itse sen johdonkin... =)

15. Olitko koulukiusattu tai -kiusaaja? En kumpaakaan. Itse asiassa olin se, joka yritti välitunneilla olla yhden tytön kanssa joka oli hieman kiusattu. Diplomaatti jo pienestä pitäen. =)

16. Mitä harrastit? Pianonsoittoa, kuorolaulantaa ja näytelmäkerhoa. Jossain vaiheessa kävin myös judossa.

17. Ystäväsi? Ala-asteella olin eniten Annen ja Sarin kanssa.

18. Mieluisin muistosi jostain ensiluokkien tapahtumasta? Muistan kuinka ensimmäisen lukuvuoden päätteeksi sain opettajalta lahjaksi kaulakorun ja kortin jossa luki "Ahkeralle Annelle" - se vähän nolotti kun muut olivat kateellisia.

19. Minkälainen oli ensimmäinen opettajasi? Muistan että hänellä oli ruskea polkkatukka, mutta tämä opettaja oli meillä vain yhden vuoden. Sitten saimme miespuolisen, viiksekkään opettajan. Olen muistavinani että hän täytti jonain vuonna 25 vuotta - ja se tuntui ikälopulta!

20. Oliko vanhemmillasi tiukka kuri? Sanoisin että sopivan tiukka.

21. Miten perheesi lomaili? Pitkät lomat vietettiin Suomessa sukuloiden kunnes ostimme sieltä kesämökin eikä enää tarvinnut roikkua toisten nurkissa.

22. Lempiruokaasi natiaisena oli? En minä tuollaisia muista! Varmaan joku makaronilaatikko.

23. Tupakoitiinko teillä vielä sisätiloissa? Ikävä kyllä. Ihme jos en saa vielä joskus keuhkosyöpää...

24. Mitä asioita pelkäsit? Amppareita ja vanhempien kuolemaa.

25. Onko sinulla nykyään jo omia lapsia? Tarja Ylitalon sanoin: Ei oo, ei tuu... not my cup of tea.

Minä pistän hyvän(?) kiertämään ja haastan tähän kyselyyn Sooloilijan.

5 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Kiitos, vastaan heti kun löydän kuvia lapsuudestani. haluan liittää niitä mukaan, kuten sinäkin olet tehnyt. Tuossa viimeisessä kuvassa on niin komea tuo vihreä Saabbi.

Nyt olen vähän kiireinen kun valmistelen esikoisen synttäreitä, mutta heti kun on aikaa niin vastaan ja luen paremmin nämä sinunkin vastaukset.

Iinuska kirjoitti...

Tämä oli hauskaa luettavaa, tulivat omat naperoajat mieleen. Ties vaikka ryöväisin tämän omaankin blogiini.

-Anne- kirjoitti...

Iinuska: Juu, kerro sinäkin lapsuudestasi. Consider yourself haastettu. =)

-Anne- kirjoitti...

Sooloilija: eikö ookin ihana auto? Odotan innolla omaa tarinaasi.

Anonyymi kirjoitti...

mulla ei ole skanneria, kateellisena katselen noita lapsuuden kuvia, itse en saa niitä digimuotoon mitenkään... Sinä ja Sooloilija olette molemmat svedu-maassa olleet lapsena ;O)

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails