maanantaina, elokuuta 24, 2009

Verenimijöitä ja muita kummajaisia

Olen eri paikoista lukenut kehuja True Blood –televisiosarjasta, ja vampyyrifanina olenkin toivonut sen saapumista Suomen televisioon. Sarjaa aletaan löytämieni tietojen mukaan esittämään kakkosella keväällä 2010. Suureksi ilokseni minulle kuitenkin selvisi juuri että pääsen kurkistamaan louisianalaisten verenimijöiden ja tavisten elämään jo keskiviikkona, kun samaista sarjaa aletaan esittämään Ruotsin SVT:llä. Siispä jihuu! Onneksi on tuo Svea-kanavapaketti.

Toivottavasti sarja on niin hyvä kuin monet ovat sanoneet, ainakin siinä tulee olemaan silmänruokaa Alexander Skarsgårdin esittämän viikinkivampyyrin Eric Northmanin muodossa.

Sarja perustuu Charlaine Harrisin The Southern Vampire Mysteries –kirjasarjaan, jota ehkä voisikin joskus kurkata. Viime vuosina onkin ilmestynyt huima määrä vampyyri- y.m. öttiäiskirjallisuutta, ja paljon teini-sellaista. Koska en voi vastustaa tarinaa joka vilisee demoneita, vampyyrejä, velhoja, ihmissusia, haltioita, varjometsästäjiä ym. kivoja kavereita, niin tartuin hiljattain Cassandra Claren Mortal instruments –sarjaan. Tällä hetkellä luen trilogian toista osaa, City of Ashes. Olen varmaan yli-ikäinen lukemaan kirjaa jonka päähenkilöt ovat 16-17-vuotiata, ja onhan ne teinien romanttiset kuviot vähän “hohhoijaa”, mutta muuten tarina on kyllä pitänyt minut otteessaan. Jopa niin paljon että huomattuani kolmososaan olevan kirjastossa kahden hengen jono ennen minua, päädyin tilaamaan kirjan Play.comista. Jos olisin teini olisin varmaan yli-innoissani, ja taatusti korviani myöten ihastunut koppavaan ja komeaan varjometsästäjä Jaceen.

Ja kun saan tämän trilogian luettua, siirryn kirjaan joka esittelee vaihtoehtoisen todellisuuden missä suurin osa ihmisistä on ihmissusia, ja ns. tavikset ovat vähemmistönä. Kutkuttava ajatus.

5 kommenttia:

Tintti kirjoitti...

Noh, TB ei ainakaan ole alaikäisten leikkikenttä. Siellä temmeltävät aikuiset ihmiset, vamppyyrit ja muut hienovaraiset omituisuudet helmat korvissa. Kutkuttava sarja, tasutakankaana hikinen nykyaikainen kreoliamerikka kaikkine ennakkoluuloineen ja elämäntapoineen. Mulla menee aina liinat kiinni, jos mystiikka on kaiken muun hihhulihein kukkuraksi sijoitettu johonkin Miä-Mikä-maahan, jossa mitkään normaalit lait ei päde ja kaikki on mahdollista. Jotenkin tuntuu, ettei silloin saa mistään otetta ja viedään kuin pässiä narussa. Jonkinlainen jalansija pitää olla, siksi TB on hyvä.

-Anne- kirjoitti...

Yksi syy siihen että pidän noista Mortal Instruments -kirjoista on että nekin sijoittuvat nyky-yhteiskuntaan, eikä kaikki ole niin maagista. Paitsi että kyllä mulle fantasiamaailmatkin toisinaan kelpaavat.

Anonyymi kirjoitti...

Skarsgård on kyllä sarjan parasta antia, vaikkakin hänkin "komistuu" vasta toisen kauden alussa kun se hirvittävä liehuketukka lähtee. Tämä näin ulkonäkö-huomautuksena ;O)

Paivi kirjoitti...

Teineille suunnatut fantasiakirjat ovat ihan parhautta tällaisellekin jo hyvinkin yli kolmekymppiselle :) Ihanaa pakoa todellisuudesta!

True bloodin varmaankin tsekkaan sitten keväällä, koska niin monet ovat sitä kehuneet.

-Anne- kirjoitti...

Mikaela: Voi ei! Kurkkasin uudempia kuvia ja totesin että kyllä olis tukka saanu jäädä. Yhy.

Päivi: Kyllä mä ainakin tuosta ekasta jaksosta pidin. Odotan innoissani jatkoa.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails