sunnuntaina, lokakuuta 25, 2009

Keikalla

Noniin, keikkareissu Helsinkiin oli ja meni. Kerrassaan onnistuneesti.

Tämä oli toinen kerta kun pääsin näkemään Musen livenä - edellinen kerta oli jäähallissa pari vuotta sitten. Tuolloin heiluimme K.:n kanssa permannolla, tällä kertaa olimme hankkineet pre-salesta paikat katsomosta, loistavalla näkymällä. Tai se näkymä oli loistava kunnes keikka alkoi ja edessä istunut pariskunta hyppäsi pystyyn eikä istunut kuin yhden biisin aikana. Kiva. Minä en kehdannut käydä seisomaan koska takana istuvat tuntuivat viihtyvän istuvassa asennossa enkä halunnut vuorostani blokata kenenkään näkymiä - enkä myöskään halua olla keski-ikäinen tylsimys ja komentaa edessä olevia istumaan, pitäähän katsomossa saada olla vähän eloa... Mutta olisi sitä välillä voinut istua ettei minun olisi koko ajan tarvinut kurkkia pää vinossa ihmisten ohi.

Yleisö tuntui olevan hyvin fiiliksissä sekä permannolla että lehtereillä, ja viihdytti itseään mm. tekemällä aaltoa keikkaa odoteltaessa. Panin merkille että paikalla oli väkeä teineistä vaareihin, melkoinen kirjo.

Keikka oli Resistance-kiertueen ensimmäinen, ja toimi ainakin minun kriteereideni mukaan vallan mainiosti, ääni ei tosin ehkä aina ollut paras mahdollinen. Pidin kovasti introsta jonka aikana lavan kolmeen "kerrostaloon" syttyi vähitellen valot. Nousevien ja laskevien lavarakennelmien lisäksi tällä kertaa käytettiin paljon valoefektejä. K. totesi poistuessamme että Muse on kyllä bändi joka ei sellaisia tarvitsisi, ja olen siitä kyllä samaa mieltä. Oikeasti komeita biisejä taitavasti soittava bändi toimisi lavalla loistavasti myös ilman lasereita yms.

Settiin kuului matskua sekä uudelta että vanhemmilta albumeilta:

Uprising
Resistance
New Born
Map of the Problematique
Supermassive Black Hole
Guiding Light
Hysteria
United States Of Eurasia
Cave
Unintended
Undisclosed Desires
Starlight
Plug In Baby
Time Is Running Out
Unnatural Selection
Encore:
Exogenesis: Symphony, Part 1: Overture
Stockholm Syndrome
Knights of Cydonia

(Itse en muista tarkkaa listaa, löysin tuon netistä, toivottavasti pitää paikkansa)

Tässä muutama keikkakuva:


United States of Eurasia


Chris soitti hienon huuliharppuintron biisille Knights of Cydonia:


Finaalihuipennus.

5 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Nyt mulla alkoi omatunto kolkutella, koska en varmaan ole ikinä katsonut yhtään jäähallikeikkaa perseelläni istuen, vaikka olen ollut ihan katsomossa enkä permannolla. Mutta Musea en ollut katsomassa, joten en se ollut minä!!! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Se on nyt ihan kamalaa tuhlausta mennä rokkikonserttiin ja istua paikollaan!
Sama katsoa videoita sitten vaan kotona.
marja

-Anne- kirjoitti...

Niin, siis olenhan minäkin toki toisinaan keikoilla heilunut seisten katsomossa, mutta jotenkin olen ehkä liiankin huomaavainen muita kohtaan enkä kehtaa seistä koko aikaa jos takanaolevat istuvat. Kummiskin rupeisivat jurputtamaan.

Se on mielestäni epäilyttävää jos joku istuu rock-keikalla perse penkissä liikuttamatta yhtäkään jäsentä - Bowien Hartwall-keikalla vieressäni istui sellainen NUORI kundi - luulin että oli saanut halvauksen tai jotain kun ei ilmekään värähtänyt.

Anonyymi kirjoitti...

Teillä näytti olevan hyvät paikat. Olen vain kerran istunut katsomossa kun en ole enää saanut kenttäpaikkoja ja täytyy myöntää että olen juuri niitä jotka eivät istu paikoillaan vaan tukkivat näkymän niiltä jotka haluaisivat istua, sorry ;o(

-Anne- kirjoitti...

Ehkä munkin täytyy päästä eroon liiasta höveliydestä ja olla miettimättä mitä muut tykkäävät siitä jos seison heidän edessään.
Tie mikä lapsuuden trauma sekin on etten haluaisi koskaan häiritä muita...?

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails