sunnuntaina, toukokuuta 02, 2010

Lauantaileffa: The Ghost Writer

Huomasin että minulta löytyi vielä pari joululahjaksi saamaani elokuvalippua jotka pitäisi käyttää pois ennen tätä päivää, joten päädyin eilen katsomaan Polanskin thrillerin The Ghost Writer. En ole aikoihin käynyt elokuvateatterissa lauantai-iltana, ja hämmästelin miten tupaten täynnä koko Kinopalatsi olikaan. Itse saliin pääseminenkin kesti tuhottoman kauan kun lipuntarkastukseen oli pitkä jono.

Elokuva oli kyllä taidokkaasti tehty, kuten Polanskilta voikin odottaa, ja Ewan McGregor teki mielestäni mainion roolityön. Ja häntähän myös katselee mielellään... Mutta näin jälkeenpäin ajateltuna leffa ei tainnut olla mitenkään erityisesti mieleenpainuva. Itse tarina oli ehkä minun makuuni liian tyypillinen thrilleri, josta minä en ainakaan löytänyt mitään erityisen mielenkiintoista jujua. Minä en yleensäkään ole mikään perusthrillereiden suuri ystävä  - tai toki katson niitä, mutta ne saavat harvoin minussa aikaan sellaisen "tahtoo katsoa uudestaan" -reaktion.

Visuaalisesti tämä oli kuitenkin hyvin miellyttävä elokuva verrattuna keskivertothrillereihin, ja pidin myös kovasti äänimaailmasta ja tyylikkäästä, tunnelmallisesta musiikista. Jos itse tarina olisi ollut mielenkiintoisempi olisin antanut leffalle 4 tähteä, nyt tyydytään kolmeen ja puoleen.

--
Elokuvista kotiin päästyään saikin sitten käydä kotisohvalle katsomaan yhtä maailmankaikkeuden parhaista scifi-elokuvista: Blade Runner. Siinä on ihan käsittämättömän hieno tunnelma - ja tämä final cut -versio on mielestäni alkuperäistä parempi. Toivottavasti katsoitte.

6 kommenttia:

Tintti kirjoitti...

Blade Runner...mmmm..mmmm.....

Ajattelin kyllä mennä katsomaan tuon Ghost Writerin, olipa tarina minkälainen tahansa. Trailerissa näkyy mielenkiintoisia miljöitä... Polanski kuvasi tämän Saksassa, kun ei sattuneesta syystä päässyt Jenkkilään.

-Anne- kirjoitti...

Mietinkin että missäpäin tuo on mahdettu kuvata - oli tosiaan mielenkiintoiset miljööt.

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Minä pidin Ghost Writerista tuon tunnelman takia, ihanan verkkaisesti trilleriksi mentiin eteenpäin, eikä liikaa alleviivattu asioita. Mutta olen samaa mieltä kanssasi, että en hingunnut näkemään leffaa heti uudestaan...

-Anne- kirjoitti...

Paivi: Juu, verkkaisuus on toisinaan mukavaa. Ihan hyvä että välillä tulee elokuvia jotka eivät rymistele kauhealla vauhdilla eteenpäin. Minä olen jäänyt miettimään tämän leffan loppua - kun en oikein osaa päättää pidinkö siitä vaiko en...

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

Ainakin se loppu näytti upealta :)

Paivi [Elokuvablogi.com] kirjoitti...

PS. Blogissani on sinulle kevätkukkanen :)

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails