tiistaina, toukokuuta 25, 2010

Pakolliset viisuarviot

Voi hyvänen aika sentään! Minullahan on jokavuotisena traditiona tehdä jonkinlainen arvio euroviisubiiseistä. Nyt jää kyllä viime tippaan, kun ensimmäinen semifinaali alkaa ihan pian. Biisit kerran läpikuunneltuani ensimmäisenä tulee mieleen että taitaa olla tylsin vuosi ikinä – kamala määrä balladeja, haukoitus.

Mutta katsotaanpas ihan pikaisesti mitä tänään on tarjolla ja mitkä minä pistäisin finaaliin. Annanpa myös arvosanat asteikolla 1-5.
Moldavia – Onneksi viisut sentään alkavat discojytällä, että saadaan vähän tunnelmaa. Finaaliin vaan. Kolme pistettä.
Venäjä – voi kammo miten hirvittävää määintää! Lost and forgotten tosiaan. 1
Viro - No jaa, tää oli aika erikoinen. Tavallaan pidän siitä, mutta ei se taida olla euroviisukansan mieleen. Minä päästäisin kuitenkin jatkoon. Arvosanaksi 3
Slovakia – Parasta biisissä oli rytmikone, muuten melko nukuttava. 2
Suomi – onhan tämä ihan pirtsakka, vaikkei sitä hyväksi voi sanoa. Koska pidän salaa kansanmusiikista, annan 3 ja jatkoon.
Latvia – Tässä on kiva melodia – 4 ja jatkoon.
Serbia – Hä? Oliko tuo tyttö vai poika? Vaiko sekä että? Mutta kuten niin monesti olen todennut, balkantrumpetit ja etniset rytmit purevat minuun ja nytkin huomaan jalkani nykivän. Jopa 4 ja jatkoon.
Bosnia & Herzegovina - tylsähkö ja nopeasti unohdettava. 2
Puola – Johan oli dramaattisen oloista. Ihan ok. 3 ja jatkoon
Belgia – Poika ja kitara. Booring. 2
Malta – Hidasta ja tylsää, tämän aikana on hyvä käydä vessassa. Videon lopun enkelipojalla oli isommat siivet kuin Lordilla aikoinaan. Onkohan Malta muuten koskaan lähettänyt viisuihin nopeatempoista biisiä? 2
Albania – tässähän on vaihteeksi menoa – hyvä jumppabiisi. Annan tälle jopa 4 ja jatkoon
Kreikka - No tässä oli illan paras silmäkarkkitarjonta tanssijapoikien muodossa, nam! Kivat vaatteetkin, etenkin ne hameläpät. Mutta se ”Huh!” naurattaa ihan sikana – luulin että Teräsbetonin huh hah oli pahinta ikinä.... mutta 3 ja jatkoon.
Portugal – ensin tuli mieleen joku Amerikkalainen Mariah Careyn jouluballadi tms. Semmoista äänellä kikkailua. Ei oikein sytytä minua tuollainen määintä. 2
Makedonia - Miksi se räppäri päästettin loppuvaiheessa lavalle? En oikein tiedä mitä tästä tykkäisi, ihan ok kai se on. Annetaan nyt sitten heikko 3 ja päästetään jatkoon.
Valkovenäjä – Hyi hitto, kammottavaa siirappia! 1
Islanti – Kyllä tähän loppuun kaivattiinkin hieman piristävämpää discojytää. 3 ja jatkoon.


Summa summarum: Minun mielestäni kymmenen finaaliin pääsevää biisiä tulisi olla Moldavia, Viro, Suomi, Latvia, Serbia, Puola, Albania, Kreikka, Makedonia ja Islanti.

Ja kohtahan tuo ohjelma alkaakin...
 

Ei kommentteja:

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails