torstaina, lokakuuta 07, 2010

Väliin vähän leffa-asiaa


Voisi olla aika kirjoittaa muutama rivi kesän ja syksyn aikana katsotuista elokuvista. Elokuvien katselun suhteenkin on ollut vähän hiljaista, en esimerkiksi ole tainnut käydä pariin kuukauteen leffateatterissa. Ensi viikolla kuitenkin yritän mennä katsomaan Buried-elokuvan.

Otetaanpas muutamia poimintoja listalta...

Kesällä Pulla-Armas toi katsottavaksi pari 80-90-lukujen taitteen roskapläjäystä: Basket Case 2 ja Frankenhooker. Basket Case 2 on tietenkin jatkoa ykköselle, ja kertoo kaverista joka on erotettu epämuodostuneesta siiamilaisesta kaksosestaan, jota tämä nykyään säilyttää korissa. Elokuvassa on paljon outoja mutantteja.
Frankenhooker taas on, kuten nimestä saattaa arvata, eräänlainen Frankenstein-tarina. Tässä hepun tyttöystävä joutuu ruohonleikkurin mutiloimaksi, ja heppu päättää liittää tämän pään prostituoiduilta keräämiinsä ruumiinosiin. Ei siitä sitten sen enempää.  Nämä ovat sellaisia elokuvia jotka ovat hauskempia porukassa katsottaessa ja kommentoitaessa.

Tämän vuoden erikoisin leffakokemus taitaa olla Human Centipede (First sequence), sillä siinä oli kyllä mielenkiintoisella tavalla vinksahtanut idea. Hämärä, työkseen siiamilaisia kaksosia irroittanut saksalaiskirurgi, Dr. Heiter on kyllästynyt erottamaan ihmisiä toisistaan ja haluaa vaihteeksi luoda jotain. Sen takia hän kaappaa ihmisiä liittääkseen heidän ruuansulatuskanavansa yhteen pitkäksi letkaksi. Ja tämähän tapahtuu tietenkin ompelemalla takanaolevan suu edellisen anukseen... leffa ei siis ole heikkohermoisille. Oikeastihan tuollaisen konstruktin elinkelpoisuus ei voisi olla kovinkaan hyvä, koska mitä taaemmas mennään, sitä vähemmän ravintoa... No eniveis, Dr. Heiteriä näyttelevä Dieter Laser oli kyllä juuri oikea tyyppi rooliinsa, ja elokuva kokonaisuudessaan oli groteskiudestaan huolimatta viihdyttävä. Ensi vuonna on luvassa jatko-osa, Full sequence. 

Suuren pettymyksen tuotti Mads Mikkelsenin tähdittämä Valhalla Rising. Miltei nukahdin sitä katsoessa. Se oli vähän semmoinen artsy fartsy -tekele.

Sinkkuelämää 2 oli mielestäni viihdyttävämpi kuin edeltäjänsä, ja Robin Hoodista tykkäsin melko paljon. Prince of Persia oli ihan ok, ja sanokaa mitä sanotte, mutta minusta Gylliksellä pitäisi aina olla pitkät hiukset!

Marc Caron tieteisleffa Dante 01 oli sekin tylsyydessään hienoinen pettymys, mutta sen sijaan Caron & Jeunetin Delicatessen, jonka vihdoin sain katsottua, oli viihdyttävä. Ei kuitenkaan ihan yhtä hyvä kuin kaksikon Kadonneiden lasten kaupunki, joka kuuluu suosikkileffoihini.

Videokerhoomme joku onneton oli tuonut Sarah Jessica Parker-leffan Did you hear about the Morgans? joka oli niin turha että en enää edes muista kuka näytteli miespääosaa. DVD:ltä katsoin myös Big Lebowskin joka on mielestäni heikoin tähän asti näkemäni Coen-elokuva.

Inceptionin kävin katsomassa heti sen ilmestyttyä ohjelmistoon, ja siitä kyllä pidin! Pitkästä aikaa sellainen elokuva jonka voisin katsoa uudestaan melko pian. Splicen olisi taas melkein voinut jättää katsomatta. Pulla-Armaksen kanssa pohdittiin että johtuukohan se siitä että sitä on nähnyt niin paljon kaikkea että suurin osa näistä nykytieteisleffoista ei enää jaksa innostaa.

Yle Teema ilahduttaa usein hemmetin hyvillä dokkareilla ja klassikkoelokuvilla, ja boksini pullistelee kun en ole ehtinyt katsomaan pois kaikkia herkkuja. Esim. Fahrenheit 451 oli minusta todella tunnelmallinen leffa. Kirjan luin joskus lukioaikoina, ja oli hauska nähdä tämä 60-luvun elokuvaversio. Jos Teemaa ei olisi, harkitsisin kyllä televisioluvan irtisanomista. Tuollaista laadukasta tv-toimintaa haluaa kuitenkin tukea. Mutta oikeastaan olen kyllä sitä mieltä että tv-lupaan on saatava jotain muutoksia: ketuttaa niin maan penteleesti että minä joudun maksamaan yhtä paljon kuin viisihenkinen perhe, ja jotkut taas katselevat töllöä ihan ilmaiseksi, minun piikkiini. *pui nyrkkiä*

Noniin, siinä se yhteenveto oli. Nyt voisikin lähteä Hulluille Päiville katsomaan josko siellä taas olisi edullisia leffalippupaketteja tarjolla.  p.s. Olipas hankalaa saada kuvat haluttuihin paikkoihin, minusta tuntuu että tämä Blogger ei toimi ihan niin optimaalisesti kuin pitäisi. Olen jo pitkän aikaa tuskastellut myös sitä että kun painan enteriä tehdäkseni kappalevaihdon, niin kursori siirtyykin johonkin kappaleen alkuun. Mitvit?

2 kommenttia:

Mikaela kirjoitti...

Mä olen jättänyt ihmistuhatjalkaiset väliin, idea oli niin kuvottava. Gylliksen tukka on vähän hassu asia, itse pidän siitä puolipehkosta joka herralla oli alkuaikoina, kuten Donnie Darkossa, suloinen bedhead ;OP

-Anne- kirjoitti...

Kieltämättä idea on kieroutuneimpia ikinä...

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails