lauantaina, marraskuuta 25, 2006

Joulu on nyt virallisesti alkanut

... ainakin minun kotonani.

Eilen hain kellarista jouluvalot ja koristelin niillä parvekkeeni. Äsken taas raahasin kaupasta Fazerin joulusuklaata, Aino joulujäätelöä ja Juustoportin piparkakkujogurttia. Aion kohta testata jogurtin. Piparkakkumauste on heikkouteni - jos jossain tuotteessa lukee "piparkakunmakuinen", se päätyy taatusti ostoskoriini. Viime vuoden kokemuksista voin kertoa, että GB:n piparisandwichjäätelö on parempi kuin vastaava Puffet.

Entä olettekos te suomalaiset äkänneet tämän ruotsalaisten lahjan maailmalle, eli Julmustin? Sitä löytyy täältä hyvin varustelluista kaupoista nimellä Juhlajuoma. Se on yksi ehdoton suosikkini. Ruotsissa ainakin meidän perheessämme se kuuluu niihin eväisiin joita on pakko löytyä joulupöydästä. Meidän joulupöytäämme onkin noukittu parhaat palat suomalaisesta ja ruotsalaisesta jouluperinteestä. Mutta siitä ehkä enemmän lähempänä joulua, eipäs innostuta vielä liikaa.

Tänään olisi vielä luvassa siivoamista ja tiskaamista. Töllöstä täytynee katsoa Holby City, 12 apinaa ja Frasier. Ja sitten aion kyllä rentoutua tarttumalla miekkaan ja tappamalla muutaman örkin ja epäkuolleen.

Jotta hyvää viikonloppua!

9 kommenttia:

Iines J kirjoitti...

Sama juttu, yksi joulukynttelikkö loistaa jo sisätiloissa ja havupallo parvekkeella. Mies ei edes vastustellut, kun sanoin haluavani (joulu)valoa elämään TÄNÄÄN. Eka adventti on vasta viikon kuluttua, mutta so what.

Örkit? Epäkuolleet? En uskalla kysyäkään, mitä sä hommailet - onko noi jotain tietokonepelejä?

Anne kirjoitti...

Juu, pelistähän tässä tosiaankin on kysymys. Onneksi. Örkit ja epäkuolleet kalmot ovat erittäin ikäviä kavereita... mutta kaikista eniten inhoan jättihämähäkkejä. Miksi kaikissa peleissä on hämähäkkejä?

Tässä esimerkkiörkki =)

Anne K-R kirjoitti...

Tervehdys, kaimakaiseni. Kallotumppuasioilla olen tässä liikenteessä.

Pikainen silmäys eri neuleblogeihin tuotti sellaisen tuloksen, että melko monet ovat käyttäneet kallotumppuihin 7 veljestä -lankaa ja puikkoja nro 3,5. ("Haukin" riittoisuus on 50g/noin 100m, 7 veljeksen sama.) Käsiala tietysti vaikuttaa siihen, minkäkokoiset lapaset noilla ohjeilla saa.

Siispä kannattaa tehdä ensimmäiseksi mallitilkku, ettei tule tehtyä liian pieniä tai suuria lapasia!

Sitten jouluaiheeseen. Ajattelin raahata joulukuusen sisälle tässä lähipäivinä. Viime vuonna laitettin joulukuusi sisälle about 5 viikkoa ennen aattoa. Ei myö yhtään aikaisessa oltu...

Anne kirjoitti...

Kaima: Kiitos avusta. Menen huomenna lankakauppaan, ja sitten puikot heilumaan!

Voi, mahtuisipa minullekin kuusi sisälle...Tosin silloin kun minulla kerran oli sellainen, niin eikös katti hepulikohtauksen vallassa sotkeutunut valojohtoihin ja kaatanut koko hökötystä.

Anne K-R kirjoitti...

Tulipa muuten vielä mieleeni yksi juttu. Explorerista. Täällä sinun blogissasi blogipalkki on siellä missä kuuluukin, eli se EI ole otsikon päällä. Mistäköhän lie johtuu?

Epäkuollut kalmo on hassunhauska nimitys!

K. kirjoitti...

Mitä tuo Joulun must -juoma pitää sisällään? Alkoholiton? Saatavuus? Juotavuus?

Haydee kirjoitti...

Heh, julmust kuuluu niihin ruotsalaisiin asioihin, joita en ymmärrä! :) Eikä asiaa tee paremmaksi se, että julmustia myydään pääsiäisenä uusilla etiketeillä myös Påskmustina. :)

Anne kirjoitti...

anne k-r: Tuli mieleeni se mahdollisuus että jos sinä vielä käytät perinteistä Bloggeria etkä Betaa, niin uusi Explorer voi olla epäyhteensopiva sen kanssa...

K: Mustia on vaikea kuvailla - jonkinlainen Kokiksen ja Dr. Pepperin yhdistelmä? Mausteinen on, sisältää ainakin humala-aromia, mutta ei alkoholia, kuohuu hyvin.
Lyhyt info löytyy täältä
Ja juotavuus on kympin luokkaa!

Haydee: Älä huoli, vielä muutama vuosi Ruotsissa, niin etköhän sinäkin jo lipitä mustia sekä jouluna että pääsiäsenä.. =D

Nyt tulikin jano, jos kävisi tänään Citymarketissa hakemassa pullollisen...

Anne K-R kirjoitti...

Ei, kyllä mie otin betan käyttöön jo jokin aika sitten. Eli tämä on taas näitä (tietoteknisen) maailman ihmeitä. :-))

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails