tiistaina, tammikuuta 09, 2007

Keittiökohellusta

Olen monelta taholta kuullut, että soijasuikaleet ovat vallan mainiota ravintoa. Kun sitten tässä eräänä päivänä näin sellaisia kaupassa, ajattelin että kokeillaanpas. Käytän usein soijarouhetta, joten suikaleet olisivat mukavaa vaihtelua. Paljon proteiineja ja kuitujakin olisi tiedossa.

Tänään sitten rupesin kokkamaan. Seurasin pakkauksen ohjeita ja keitin suikaleita kasvisliemessä. Silmissä siinsi jo mukava maustetuista soijasuikaleista ja uunikasviksista koostuva terveellinen ateria. Mutta kuinkas kävikään? En keittänyt suikaleita edes pakkauksen neuvomaa kymmentä minuuttia, mutta tuloksena oli silti epämääräisen näköinen mössö, joka näytti siltä että se koostuisi etanoista ja limasta. Näky oli niin karmea, että olisi melkein pitänyt ottaa valokuva kaikkien kummasteltavaksi. Koska en heti halunnut heittää pyyhettä nurkkaan, nappasin rohkeasti yhden suikaleen ja nutustin sitä arvioidakseni olisiko sillä jatkojalustusmahdollisuuksia. Ei ollut. Kyök. Inhottavan sienimäistä mömmöä... Ateriani koostui siis vain uunikasviksista.

Puolet soijasuikalepakkauksesta jäi käyttämättä ja odottaa kaapissa hetkeä, jolloin uskaltaudun kokeilemaan toista lähestymistapaa. Ainakin keittoaikaa on lyhennettävä roimasti.

4 kommenttia:

Marikki kirjoitti...

Mulla oisi soijasuikaleita, jos haluat kehitellä lisää herkullisia ruokalajeja. Itse en ole vielä niitä ehtinyt testata.

Tomi kirjoitti...

Löysin tällaisen tavan valmistaa:
"Kiehautan suikaleet kasvisliemessä. Valutetut suikaleet ruskistan paistinpannulla ja maustan vaikkapa soijakastikkeella, sitruunamehulla, valkosipulijauheella, currilla tai inkiväärijauheella sen mukaan, minkä kanssa aion niitä tarjota. Suikaleet sopii syödä vaikkapa wokkivihannesten tai erilaisten tomaattikastikkeiden kanssa."

Anne kirjoitti...

Marikki: Kerro jos saat niitä aikaiseksi jotain miellyttävämpää kuin minä =)

Tomi. Kiitos. Tuo kuulostaa ainakin luettuna ihan hyvältä. Kiehauttaminen lieneekin paras tapa kypsentää, etteivät suikaleet muhi liian kauaa nesteessä... Jos vielä uskaltaisi kokeilla...

Marikki kirjoitti...

Heitin taas sulle yhden haasteen, käy blogissani :-D

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails