tiistaina, helmikuuta 13, 2007

Langenneen tunnustukset

Siouxie & the Banshees: Dizzy

Niisk ja prööh.

Nyt olen kahlannut läpi kaikki kuusi Harry Potter -kirjaa.

Aluksi pullikoin vastaan enkä aikonut lukea niitä, koska kuvittelin niitä puhtaiksi lastenkirjoiksi ja kaiken lisäksi ilmiön ympärillä vellova hypetys oli hieman ärsyttävää. Jossain vaiheessa kuitenkin tulin katsoneeksi ensimmäisestä neljästä kirjasta tehdyt leffat - ensimmäinen oli kieltämättä hiukan liian lapsellinen makuuni, toinen samaten. Mutta kolmannessa näkyi jo kiinnostavia piirteitä, ja aloin kiinnostua Lordi Voldemortin pyrkimyksistä palata elävien kirjoihin hallitsemaan maailmaa. Neljännes oli jo huomattavasti jännempi ja yhä enemmän aikusillekin sopiva (myöskin sen takia, että päähenkilöt eivät enää olleet niin nuoria lapsia), ja ajattelin että luetaanpa ihan kirjatkin, etten vaan jää mitään tärkeää tietoa vaille.

Nyt minun on pakko tunnustaa että olen koukussa. Olen potteroitunut. Sille ei voi mitään. Olen viimeisten viikkojen aikana rikkonut oman lukuennätykseni ja lukenut kolme viimeistä kirjaa putkeen, nyt ja tuskin maltan odottaa että sarjan viimeinen kirja julkaistaan heinäkuussa.

(VAROITUS: Jos olet aikonut lukea kirjat, hyppää seuraavan yli, sillä vuorossa on JUONENPALJASTUKSIA) Pakko saada tietää mitä tapahtuu! Onko Dumbledore tosiaan kuollut? (J.K. Rowling kyllä väittää niin kivenkovaa) Kuka kuolee? Saadaanko Voldemort hengiltä? Onko Severus Kalkaros todellakin pimeän puolella? Siitä käydäänkin netissä lukemattomia keskusteluja - itsekin olen taipuvainen ajattelemaan, että Kalkaros oikeasti on Feeniksin killan puolella, mutta joutui auttamaan Dumbledoren tappamisessa koska ei voinut rikkoa rikkumatonta valaa jonka oli vannonut jottei paljastuisi kuolonsyöjille vakoojana... Sen puolesta puhuu mm. se, että Dumbledore luotti Severukseen, ja vanha kunnon D. oli yli-viisas mies joka ei virheitä tehnyt. Juu, taidan liittyä I trust Snape- jengiin.

Postauksen alun niiskutukset ja pröhinät johtuivat Puoliverisen prinssin lopusta - se oli aivan liian heviä kamaa tällaiselle helposti liikuttuvalle ja vollotukselle alttiille ihmiselle. Eipä ole pitkään aikaan kirjaa lukiessa tarvinut kaivaa Nessu-pakettia esille. Hohhoijaa...

Viimeisen kirjan ilmestymiseen on nyt laskurin mukaan 157 päivää... yritetään kestää jännitystä. Tahtoisin kyllä saada kirjan käsiini mahdollisimman nopeasti ennenkuin vahingossa luen lehdistä tai netistä juonenpaljastuksia - pitäisiköhän antaa joukkohysterian tarttua ja tehdä oikein ennakkotilaus?

Nyt Anne niistää vielä kerran nenänsä ja painuu nukkumaan.

6 kommenttia:

Iines J kirjoitti...

Mulle kävi ihan samoin, ihastuin kertalaakista. Juttuasi lukiessa tuli mieleen, että mähän en ole lukenut edellistä Potteria, kun siitä oli niin pitkät jonot kirjastossa etten viitsinyt tilata. Nythän sen varmaan saisi nopeasti.

K. kirjoitti...

Et tu, Brute! *repii vaippansa*

Ok. Koska luotan arvostelukykyysi (paitsi viisuissa :P) ja pidän sua muutenkin ns. tolokun immeisenä, niin ehkäpä sitä täytyy antaa enemmistölle periksi, elämmehän demokratiassa ja tutustua vanhan rillipään seikkailuihin. Onko sulla omana jotain Pottereista? Voisitko lainata? Voin lainata jotain vaihdossa. :)

-Anne- kirjoitti...

Iines: Juu, ainakin minun lainatessani niitä oli parikin hyllyssä.

K.: Korjaan: "NUOREN rillipään". Hähää, ryhmäpainostus on tiukkaa... =) Kaikelle kannattaa antaa mahdollisuus.
Meikäläisellä ei ole omana kuin neljäs kirja, alkuperäiskielellä. Tarinan taustoihin kiinni pääsemiseksi ehkä kannattaa aloittaa ensimmäisestä, paitsi toisaalta se on enemmän lastenkirja kuin seuraavat, ja voi siten olemuksellaan karkoittaa... Tarkemmin ajatellen myös myöhemmistä "jaksoista" voi aloittaa.

Tuima kirjoitti...

Pongahdin tänne IInes J:n suosikeista.

Olen potterfani itsekin ja siksi oli tosi kiinnostavaa lukea tämä kirjoituksesi. Olen näet aina ajatellut, ettei kirjoja lukematon voi ymmärtää elokuvia (varinkaan kolmosta ja nelosta), koska ne on minusta selkeästi tehty kirjat lukeneille, jotka automaatisesti täydentävät aukkopaikat.

On varmasti ollut ihanaa, kun on voinut lukea kaikki kuusi putkeen, me aiemmin lukemisen aloittaneet olemme joutuneet odottamaan seuraavan osan ilmestymistä.

Kalkarksen suhteen olen kanssasi samoilla linjoilla.

-Anne- kirjoitti...

Tervehdys, Tuima.

Ei minulla oikeastaan elokuvia katsellessa tullut sellaista oloa, että olisin jäänyt jostain paitsi. Mutta kirjojen lukeminen toi kuitenkin lisäymmärrystä yksityiskohtineen jotka olivat leffoista jätetty pois. Ei kannata jättää Potterkokemusta pelkän leffan varaan.

Nyt ymmärrän odotuksen tuskan... kenties minutkin nähdään jossain kirjakaupan edessä leiriytyneenä kun se aika koittaa... =)

Tuima kirjoitti...

Kuudetta lukuunottamatta olen lukenut kaikki suomeksi. Viimeksi en enää malttanut odottaa enkä halunnut altistua juonipaljastuksille, joten luin kirjan englanniksi. Onneksi pomollani oli kirja ja hän kierrätti sen nopeasti hyppyysiini. Seitsemännen kohdalla taidan tehdä etukäteistilauksen jo alkukielisestä...

Ja oikeassa olet, ei kannata jättää pottereita vain elokuvien varaan.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails