maanantaina, maaliskuuta 05, 2007

Täyttä roskaa

Lacuna Coil: Distant Sun

Nyt on taas aika marista.

Meidän taloyhtiössämme on viime vuoden lopusta lähtien totuteltu jätteiden lajitteluun. Jätehuoneessa on pytyt polttokelpoiselle jätteelle, pahville, lasille, metallille, keräyspaperille ja kaatopaikkajätteelle. Hieno homma minun mielestäni.

Minua vaan ihmetyttää miten se lajittelu voi olla toisista niin vaikeaa tai vastenmielistä. Kaatopaikkajätettä ei normaalitaloudessa pitäisi tulla paljoakaan, ja sen takia kyseinen laari onkin pieni verrattuna poltettavien jätteiden säiliöön. Vaan eikös se täyty alta aikayksikön! Tavaraa tursuaa niin ettei kansi enää mahdu kiinni. Olen pannut merkille että laariin on heitetty vaikka mitä polttokelpoista tavaraa. Vaikka talouksiin on jaettu seikkaperäiset selostukset lajitteluperiaatteista, ihmisille ei näköjään ole mennyt perille se, että suurin osa talousmuovipakkauksista ihan oikeasti on palavaa jätettä.

Taitaapa vaan säälittävän monella vielä olla se periaate, että kunhan saa roskat kodista ulos, niin ei enää ole väliä mihin ja miten ne joutuvat. Poissa silmistä, poissa mielestä.

Yksi argumentti minkä usein kuulee haluttomien lajittelojiden suusta on, että kotona ei ole tarpeeksi tilaa eri lajien jäteastioille. Pitää kyllä paikkansa, että etenkin vanhoissa keittiökalusteissa ei aina ole tarpeeksi isoa jätekaappia. Mutta esimerkiksi lasi- ja metallijätteen voi kerätä samaan pussiin tai vaikka koriin ja jätepisteessä sitten heitellä ne oikeisiin astioihin. Kyllä keinoja aina on jos vaan halua löytyy.

Voisivat ihmiset ruveta ajattelemaan omaa nenäänsä pidemmälle ja nähdä vähän vaivaa.

Roskapoliisi on puhunut.

3 kommenttia:

Iines J kirjoitti...

Tuo välinpitämättömyys on varmaan arkipäivää kaikissa taloyhtiöissä, jossa on jätteidenlajittelu. Jotkut asukkaat taas yrittävät parhaansa, mutta laittavat pahvi- ja kartonkipakkaukset muovipussissa jäteastiaan. Ei auta, vaikka olisi kuinka selvät ohjeet, kaikki eivät niitä noudata tai ymmärrä.

Anne K-R kirjoitti...

ASIAA!

-Anne- kirjoitti...

Iines: Niinhän se taitaa olla. Täytyy vain pitää toivoa yllä, että homma alkaa luistamaan.

Kaima: No jo on kumma. Yleensä saan sähköpostiini viestin, jos joku on kommentoinut blogiani, mutta olen viime aikoina huomannut että se ei päde sinun kohdallasi! Mistä sekin mahtaa johtua?

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails