perjantaina, huhtikuuta 27, 2007

Ruokavinkki

Ruokakaappini perukoilla on jo jonkin aikaa kummitellut ystäväni tuoma polenta-maissijauhopussukka odottamassa hetkeä jolloin jaksan ottaa selvää mitä kivaa siitä voisi tehdä. Se hetki koitti toissa päivänä, ja tuloksena oli polentatäytteiset paprikat:

Puoli desiä polentajauhoja keitetään muutama minuutti kahdessa desissä vettä, mihin on liuotettu puolikas kasvisliemikuutio. Kun polenta on puuroutunut, sekaan tungetaan puolikas silputtu sipuli, kuutioitu tomaatti ja fetakuutioita.

Halkaistu paprika pistetään hetkeksi uuniin, tai mikroon, jos haluaa säästää aikaa ja sähköä. Uunissa tietty tulee parempi... Sitten paprikanpuolikkaat täytetään polentaseoksella, ja voilà - ihan mukavan makuinen ateria on valmis. Tietysti jotain lisukettakin voi tehdä jos tykkää. Olisin laskenut energiapitoisuuden, mutta minulla on ihan olematon keittiövaaka, joten en tiedä mitä puoli desiä polentaa painaa... mutta tuskinpa tuossa nyt tuhottomasti kaloreita on.

Ohje on muunnelma Ica.se:stä löytyvästä reseptistä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen resepti! Yleensä polenta syödään lisukkeena tai sen joukkoon laitetaan esim. juustoa, mutta tässä on ihan uusi idea. Täytyypä muistaa kokeilla joskus.

K. kirjoitti...

Jamie Oliverin kirjassa oli appelsiini-polentapikkuleipien ohje. Vaikutti aika helppotekoiseltakin. Polentasta voi kai tehdä jotain leipäsiäkin, vai?

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails