maanantaina, huhtikuuta 16, 2007

Viikon opetus:

.
Älä lue outoa scifikirjallisuutta jos olet kuumeinen.


Tämä on kamala tauti. Eilen illalla alkoi taas kuume nousta... Koska oli taas vaikea nukkua kurkkukivun ja limanerityksen takia, lueskelin aikani kuluksi Philip K. Dickin kirjaa "Palmer Eldritch - kolmesti merkitty mies". Ei olisi pitänyt kuumeisena sitä tehdä.

Kirjassa Marsin siirtokuntalaiset ottavat Karkk-I huumetta ja leikkivät nukkekodeilla. Heillä on siis nukkekodit jotka ovat tavallaan replikoita maan olosuhteista esineineen päivineen. Kun sitten otetaan tajunnantilaa muuttavaa huumetta, ihmismieli ikään kuin siirtyy nukkekodin asukkaisiin, niin ainakin käsitin. Ihan ufoa touhua - jossain vaiheessa saman nukkekotihahmon pään sisällä oli jopa kolme ihmistä yhtaikaa.

Totta kai tuollainen on omiaan saamaan aikaan kuumehoureita. En tiedä nukuinko vai en, mutta päässä vilisi mielikuvia karkk-I:n pureskelusta ja huumetripeistä nukkekotiin. Jossain vaiheessa nousin ottamaan Buranaa, että kuumeilu loppuisi. Sitten olikin parempi nukkua. Opinpa taas jotain.

3 kommenttia:

Anne K-R kirjoitti...

Hiiskatti, miulla alkaa päätä särkeä ihan myötätunnosta. Toivotan pikaista paranemista.

Miullekin tuli yksi kauhistuttava lukukokemus mieleen. Luin kerran Päätalon Vikke Niloa ja olin menossa kohdassa, jossa ihmisen ja poron risteytys (sitä taidettiin kutsua tukkijätkän jumalaksi) ilmestyi kuumeiselle Vikelle. Eläydyn yleensä kirjoihin ihan täydesti, eli ikään kuin elin tuota hetkeä itsekin. Yhtäkkiä kuului hirvittävä räminä ikkunan takaa. Säikähdin ihan mielettömästi. Lymysin kirjani takana, enkä uskaltanut pitkään aikaan katsoa ikkunaan päinkään. Pelkäsin, että siellä mekkaloi se poron ja ihmisen risteytys.

Vihdoin uskalsin katsoa ikkunaan. Ja kukapa siellä olikaan? Ikkunan takana mellasti terroristin näköinen pikkuveljeni, ei mitään sen pelottavampaa.
:-)

-Anne- kirjoitti...

=D.
Terroristin näköinen pikkuveli? Kyllä sekin aika pelottavalta kuulostaa.

Anne K-R kirjoitti...

Juu, hällä on turaparta ja tuima katse...

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails