sunnuntaina, toukokuuta 06, 2007

Anne viisuilee, osa 1.

Euroviisut lähestyvät vääjäämättä, ja ai että kun harmittaa etten pääse katsomaan kyseistä kisaa livenä.
Mutta nyt olen kuitenkin kahlannut läpi kaikki semifinaalibiisit ja päättänyt, mitkä haluan jatkoon. Meikäläisellä on nyt vähän kiire, joten en ehdi linkittää jokaiseen biisiin. Teen sen myöhemmin. Videothan on nähtävillä Ylen Euroviisusivuilla.

Bulgaria – Tätä etnosävytteistä rytmimusaa voisin itse asiassa kuunnella, ja voisin heilua jossain pimeän klubin lattialla tämän tahtiin. Tykkäsin. Pistäisin jatkoon, mutten usko että äänestäjät ovat kanssani samaa mieltä.

Kypros – Videossa oli nättei poikei… mutta pysytäänpäs asiassa. Hyvin euroviisumaista eurohumppaa. Voi upotakin. Ysärisyntsat vähän häiritsee, mutta melodia jää päähän pyörimään. Jatkoon.

Islanti – mahtipontinen rockballadi euroviisusävelkululla. ”Rock’n’roll will heal your soul” –fraasi kuulostaa vähän kornilta, mutta kyllä tämä minuun silti upposi… Tykkään Eirikurin äänestä. Jatkoon. Islanti on muuten sellainen maa, missä olen aina halunnut käydä. Ja se kielikin on niin kaunista.

Montenegro – haukoitus.

Moldova – tässä voisi sanoa ratsastettavan Within Temptationin ja Evanescencen suosiolla, mutta tällaisesta minä kuitenkin tykkään. Jatkoon.

Albania – Sedästä tuli mieleen Jean Pierre Kusela. Slaavilaisetnistä tunnelmaa, muttei minuun iskevällä tavalla. Oli lähennä pitkästyttävää.

Kroatia – Nukuttaa… ja herranjumala sentään sen naisen laulua… olisi Simon Cowellilla sanomista.

Serbia – Iskelmälaulajalla on Ramones-paita. =). Nätti melodia ja mahtipontisuutta. Pääsee varmaan jatkoon.

Portugali – Joku tangoprinsessa tekee tästä varmaan suomenkielisen version tanssilavoille. Anne ei tykännyt.

Norja – Ellen ole ihan väärässä, tuo artisti osallistui Norjan Tanssii tähtien kanssa –kisaan, ja se näkyy showssakin. Tämmöinen latino ei ole miun heiniäni. Mutta kansa ehkä tykkää. Pääsee ehkä jatkoon?

Andorra – Muistuttaa sitä sietämätöntä college-rockia mitä usein kuulee amerikkalaisissa teinielokuvissa. Pois!!!!!!

Viro – Ensin katsoin että Heidi Kyrökö se siellä… Hmmm… mitä tästäkin nyt sanoisi? Aika turvallinen, mutta jokin jää puuttumaan. Voisin kuvitella tämän pääsevän jonkin kanavan soittolistoille.

Slovenia – Jaahas, oopperaa ja eurohumppaa. Haitareita. Komia loppukiekaisu. Ei uppoa minuun, mutta voi ehkä kerätä tarpeeksi ääniä päästäkseen jatkoon.

Itävalta – Taitava kaveri, mutten luule että tämmöinen pärjää euroviisuissa.

Israel – Voi pyhä Sylvi sentään! Laulavat kielilläkin. Toisaalta, euroviisuthan on camp-viihdettä, ja niin kai tämäkin biisi. Mutta ei ihan tomivalla tavalla.

Valko-Venäjä – Huomioni meinasi vallan keskittyä bändin nätteihin poikiin… Video oli muutenkin komea. Biisikin on tavallaan ihan hauska. Pääsee ainakin minun finaalilistalleni.

Georgia – Enpä oikein tiedä… Tästä ei oikein saa otetta.

Sveitsi – Vanha DJ Bobo on kaivettu naftaliinista – tai ruumisarkusta. Vampyyrejä? Vampyyrit sopivat kirjallisuuteen, peleihin ja leffoihin – ei eurohumppaan. Tuo biisi voisi toimia jossain eurodiskossa, mutta ne sanat, ne sanat… kamala ristiriita. Hyvin epäuskottavaa.

Alankomaat – Hyvin euroviisumaista sävelkulkua. Mutta ei sytytä.

Tanska – Sedällä/tädillä on komiat höyhenet. En usko että pääsee jatkoon. Mutta hyvä että Tanska tuo viisuihin vähän campia ja glamouria.

Puola – Ai kamalaa!!!! Mikä sekametelisoppa. Tuli vähän skitso fiilis. Mitä siinä oikein yritettiin?

Tsekki – Tsekit ovat lähettäneet heviheeboja. Tuo mörinä ei kuitenkaan sytytä minua tässä tilanteessa.

Makedonia – Kappale voi saada naapurimaiden ääniä. Ihan ok, muttei tarpeeksi.

Malta – jälleen etnisvaikutteista euroviisua. Tässä on jotain mistä tavallaan pidän… Minä pistäisin jatkoon, mutten tiedä pistävätkö äänestäjät.

Unkari – Bluesia ei kyllä euroviisuissa useinkaan kuule. Sinänsä piristävää – paitsi että blues on tyylilajina aika masentava. Minä otan synkistelyruiskeeni mieluummin goottiangstin kuin bluesin muodossa =). Not for me.

Belgia – Bilebändi. Voisin bileissä katsella ja kuunnella. En euroviisuissa.

Turkki – Shake it, shake it, hytkyn kytkyn… Tästä voi tulla ärsytykseen asti soiva kesähitti. Siis oikeastihan en tällaista kuuntele, mutta omaksikin hämmästyksekseni huomasin hytkyväni tämän tahdissa… jatkoon.

Latvia – Voi pyhä töräys sentään. Video sai minut melkein repeämään – silinteripäisiä äijiä tuli koko ajan vaan lisää lavalle… pelkäsin jo etteivät lopu. Eikä tämä ildivoilu nyt oikein toiminut. Äiti varmaan kyllä tykkää.

Yhteenvetona siis totean, että haluaisin nähdä finaalissa Bulgarian, Kyproksen, Islannin, Moldovan, Serbian, Valko-Venäjän, Maltan ja Turkin.


Huomenna tulee osa 2 euroviisuarvioistani – silloin ruodin jo finaalissa olevia kappaleita.


Edittii: Jotta saisin listaani täydet kymmenen kipaletta, mikä on finaaliin valittava määrä, lisään vielä Norjan ja Slovenian, vaikkeivät ole omia suosikkejani. Voivat kuitenkin olla finaalikamaa.

4 kommenttia:

Marikki kirjoitti...

Huomasin myös itseni kohdalla jotain hytkymisen tapaista Turkin viisua kuunnellessani.

En ole vaan vielä oikein sisäistänyt mikä on mikä. Toivottavasti joku on oikeasti hukannut sen Latvian porukan jonnekin. Nehän on Iltalehden mukaan kateissa.

Anne n:o 2 kirjoitti...

Hei kaima !

Kiva, että laitoit oman arvios viisuista =).
Mihis sulta hukkui 2 finaaliin pääsevää, kun et laittanut kuin 8 jatkoon ?

Tanskan sedästä en tykännyt yhtään, sen paremmin kuin finaalissa jo olevasta Ukrainan sedästä.

Katsellaan kuinka käy....

Haydee kirjoitti...

Noista kahdeksasta viisi löytyi minun ja "jäätiskän" listalta. Aika hyvin! :)

Nyt odottelen kyseisen neitokaisen pisteitä, että saadaan kerättyä osa II kokoon.

-Anne- kirjoitti...

Marikki: Sekin katoaminen oli kuulemma mainoskikka.

Anne no 2: Kun en oikein osannut päättää mitkä kaksi vielä valitsisin, kun eivät oikein puhutellut minua. Mutta jos nyt vielä lisäisin Norjan ja Slovenian.

Haydee: Täytyy itsekin käydä nyt finaalikappaleiden kimppuun. Katsotaan miten käy.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails