sunnuntaina, toukokuuta 13, 2007

Jälkihikeä - eli Anne viisuilee, grande finale

Skinny Puppy: Addiction

Noniin, nyt on viisut viisuiltu, ja voinpa tällä kertaa sanoa, että oikea biisi voitti. Oli se Molitva vaan laadukkain kipale.

Äänestyksessä näkyi selvästi tämä niin paljon parjattu naapurimaiden suosiminen, niin pohjoismaiden kuin Itä-Euroopan maiden kohdalla. Kai se on väistämätöntä... Mutta miten ihmeessä se Armeniankin mitäänsanomaton kappale sai niin paljon ääniä?

Pitipä sekin päivä nähdä, että Ruotsi sai niin surkeasti pisteitä, että joutuu ensi kerralla karsintoihin. Ja jäivät vielä Suomen taakse. Tervetuloa joukkoon vaan, sanon heille. Olisin silti uskonut Arkin saavan hieman enemmän pisteitä - samaten Hannan. (Edit: Hetkinen, nyt muisti petti - taisihan ruotsi olla karsinnoissa jo viime vuonna! Sen olinkin ihan unohtanut.)

Hetken aikaa jo pelkäsin että Venäjän hempukat voittaisi - saivat sen verran paljon pojoja. Ja se Ukraina... muutaman lasillisen jälkeen huomasin miltei hamuilevani sen hassun tanssin koreografiaa... pelottavaa, miten hulluttelu tarttuu.

Eilen live-esityksiä seuratessani tosiaankin aloin kuuntelemaan tiettyjä biisejä uudella korvalla, ja meinasi pisteytykseni mennä uusiksi. Mm. Ranska kuulosti ihan hauskalta, ja tykkäsin jo vähän enemmän Slovenian lamppuleidistä, jonka aluksi olisin jättänyt täysin ilman pisteitä. Valko-Venäjästä tykkäsin yhä, mutta Turkin hetkutus alkoi nyt jo melkein ärsyttää. Olen iloinen siitä, että Bulgarian erilainen biisi sai ihan hyvän pistesaaliin, sitä en olisi alunperin uskonut.

Viisustudiossamme oli hyvä tunnelma, kun kolmen naisen voimin (miehet turvautuivat mieluummin pubin antimiin) söimme, joimme, nauroimme ja joimme vähän lisää. Ennen finaalia pällisteltiin R:n ostamaa Eurovision parhaat -dvd:tä. Ikävä kyllä siltä tuntui puuttuvan ikimuistoiset Belgian sankarit liehuvine lahkeineen, mutta muuten aivan loistava euroviisunostalgiapaketti.

Ja mitäs viisustudiossamme olikaan tarjolla?
Alkuun sekoitin viisuteemaan sopivat kultahippuiset Diggi-ley drinksut (vodkaa, Gold Strike-kanelilikööriä ja päärynämehusiideriä.) Oli muuten melkoisen hyvää, löysin ohjeen Tasteline.comista. Alkuperäiseen ohjeeseen tulee päärynäsoodaa, mutta sitä en löytänyt, joten valitsin siiderin.

M. tuli suoraan saaristosta ja toi tullessaan itse pyydystettyjä ja savustettuja lahnoja.


Fisu joutui salaattiin ja osin myös Picon ruokakuppiin. Siitäkös Pikkarainen innostui, ja nyt ei enää kissanmakkara maistukaan.

Tarjolla oli myös juustomuffineita...


Jättipellillinen marjapiirakkaa...


Ja cocktailpaloja eri täytteillä.


Emme toki syöneet kaikkea, sitähän olisi haljennut. Aijoo, ja täytyypä vielä mainita, että André Stentzin alsacelainen 2005 Riesling on aivan loistava valkkari - ja luomua vielä.

Tulipa taas kallistettua kuppia, aamulla oli vähän ontto olo. Mutta onneksi emme bilettäneet seitsemään, kuten viime vuonna Lordin voiton jälkeen. Eilen baanalla olleet muuten valittelivat pubien tyhjyyttä - ilmeisesti väki istui kotona tapittamassa viisuja.

2 kommenttia:

Iines J kirjoitti...

Jukra, onpas upeat tarjoilut - olisinpa ollut mukana! Mä tykkäsin eniten Ranskasta ja Bulgarian rumpubiitti sai myös mut innostumaan. Ei voittobiisikään huono ollut, mutta aika perinteinen. Mahtavat euroviisut kuitenkin ja niin hienosti järjestetyt, että on ilo olla suomalainen.

-Anne- kirjoitti...

Juu, olen erittäin otettu järjestelyistä. Lava jättiscreeneineen oli überonnistunut.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails