sunnuntaina, lokakuuta 28, 2007

kahvittelua, seurustelua ja väkivaltasatiiria

Siinäpä tämä viikonloppu pähkinänkuoressa.
Perjantaina palloilin aikani silakkamarkkinoilla kuitenkaan mitään ostamatta. Olin jotain savukalaa ajatellut ostaa, mutta paikan päällä kaikki tuntuikin niin kalliilta, että en raaskinutkaan. Kotiinpäin lähtiessä törmäsin yllättäen K.:n, ja läksimmekin yhdessä tuumin kahville ja paakkelssille. Tuli samalla myös tarkastettua Stockan joulukoristeet ja kyttäämässä mitä kivaa saman kaupan elektroniikkapuolelta löytyy. Taidamme olla yhtä hulluja teknisten vempainten perään. =)

Eilen Pulla-Armas vei minut syömään kiinalaista (oli hyvää, nam) ja sen jälkeen tapasin muutaman kaukaisemman kaverin jotka tupsahtivat yllättäen Turkuun. Ja taas tuli kahviteltua... Joten tänä viikonloppuna en ole pelkästään istunut tietokoneen äärellä.

Sitten se väkivaltasatiiri. Elokuva nimeltä Shoot 'em up. Sitä ei voi todellakaan suositella henkilöille jotka näkevät väkivallan vain väkivaltana, sillä siinä ammuskeltiin enemmäin kuin puhuttiin. Sen takia mekin innostuimme sitä katsomaan, koska joku arvostelija oli paheksunut sen väkivaltaisuutta. Mutta minä pidin, se oli vallan hulvaton, ja tulikin naurettua reippaasti. Jos elokuva alkaa sillä, että päähenkilö avustaa synnytyksessä samalla kun ampuu vihollisia, se ei voi olla läpensä huono. Sitäpaitsi se oli sopivasti kieli poskessa tehty, ja tosiaankin satiirina. Päähenkilön porkkanan nakertaminen ja ylilyödyt toimintakohtaukset olivat selvä viittaus menneiden aikojen ultraväkivaltaisiin lasten animaatioihin, Väiski vemmelsääreen yms. Ja loppujen lopuksihan siinä tavallaan voidaan nähdä kritiikkiä USA:n aselakeja ja aseiden vapaata saatavuutta kohtaan.

Clive Owen, joka yleensä näyttää siltä että tällä olisi käpy pyllyssä, sopi tähän rooliin kuin nakutettu. Paul Giamattikin oli melko onnistuneen ylilyövä mielipuoli roisto.

Kyllä minä annan tälle neljä tähteä. Mutta en suosittelisi leffaa keskenkasvuisille nulikoille joiden kyky lukea elokuvia on kehittymätön. Ties vaikka mitä vaikutteita saisivat... Ei myöskään suositella tosikoille ja kukkahattutädeille.

ps. tuo neljä tähteä ei tullut tarinankerronnasta, sillä juoni ei ollut niitä parhaita, vaan yksinkertaisesti viihdearvosta.

Ei kommentteja:

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails