keskiviikkona, lokakuuta 03, 2007

Uusi suosikki

Nyt täytyy tehdä uusi merkintä suosikkileffojeni listaan. Katsottiin eilen dvd:ltä Marc Caron ja Jean-Pierre Jeunet'n Kadonneiden lasten kaupunki (La cité des enfants perdus), joka upposi minuun kuin juoppo satama-altaaseen (pyydän anteeksi raadollista vertauskuvaa).

Elokuva sijoittuu hyvin surrealistiseen maailmaan, missä hullu tiedemies kaappaa lapsia varastaakseen näiden unet, koska ei itse ole kykenevä unia näkemään. Kun sirkuksen voimamiehen alati syövä pikkuveli kaapataan, alkaa missio tämän pelastamiseksi. Tarinassa oli kosolti toinen toistaan oudompia hahmoja, mm. klooneja, vesitankissa lilluvat migreenistä kärsivät aivot ja koulutettuja kirppuja. Se mikä minuun kolahti oli tummanpuhuva, surrealistinen tunnelma upeine lavasteineen. Leffaa katsoessa tuli pariin otteeseen mieleen, että onkohan Bioshock-pelin tekijät kenties imeneet inspiraatiota mm. tästä leffasta.

Kyseessä on siis synkkätunnelmainen aikuisten satu. En usko että realismin kannattajat tykkää, mutta muille suosittelen lämpimästi!

Dvd:llä on sekä ranskan- että englanninkieliset ääniraidat. Katsokaa ehdottomasti alkuperäiskielellä. Ranska sopii paremmin tunnelmaan kuin englanti, ja sitäpaitsi dubbauksen välillä huono synkka häiritsee.

Ei kommentteja:

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails