tiistaina, joulukuuta 11, 2007

Kauppatorin kuusiasiat ovat huonosti

Kirjoitin pari päivää sitten huomioistani Turun kauppatorin kuusitilanteesta. Nyt Turun Sanomat raportoi, että jopa ne surkeat pikkukuuset (tai "kuusimetsä", kuten teosta ilmeisesti kaupungin taholta kutsutaan) on poistettu, koska ne joutuivat ilkivallan kohteeksi. Voin kyllä ymmärtää että se on joidenkin mielestä ollut oiva käymälä yön pikkutunneilla...

Nyt vaarana on, että torille ei tänä vuonna tule minkäänlaista kuusta.

Lainaus TS:sta:

- Luonnonkuusta ei nyt ainakaan tule enää, eivätkä kaikki tykänneet valokuusestakaan. Voi olla hyvin mahdollista, ettei tänä vuonna tule torille kuusta lainkaan, Keto-Seppälä toteaa.

Hänen mukaansa Kauppatori on joulukoristeluiden kannalta ongelmallinen ympäristö, sillä torin mittakaavat ovat isot. Koristeiden täytyy olla suuria, jotta ne myös näyttävät joltain.


Muistattekos te turkulaiset sen muutaman vuoden takaisen kuusenvirityksen, missä kehikon ympärille kiedottiin havuköynnöstä? Se oli minun mielestäni vallan toimiva ratkaisu, iso ja näyttävä. Miksei sitä voida taas toteuttaa?

T. Joulutunnelmasta huolestunut kansalainen

2 kommenttia:

Iines J kirjoitti...

Mä luin myös tuon jutun ja huokaisin helpotuksesta - ainakin päästiin niistä kuusenrisuista eroon. Mullekin kelpaisi tuo edellisten talvien viritys, havuköynnöksellä tai ilman. Kauniilta se valaistu "kuusi" näyttäisi torilla, vaikkei aito olisikaan.

-Anne- kirjoitti...

Kaipaan myös niitä torin kulmissa seisseitä pikkumökkejä, joissa myytiin mm. postimerkkejä.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails