tiistaina, tammikuuta 08, 2008

Numerointiongelmia

Kamerani kuvien numerointi loppuu numeroon 9900, minkä jälkeen tilanne nollautuu, ja alkaa jälleen numerosta 0001. Kuva numero 9900 tuli otettua jouluna, ja nyt menikin sormi suuhun: Minulla on nyt koneellani kuvia, joilla on sama tiedostonimi. Toistaiseksi ne ovat eri kansioissa, mutta jo haluaisin yhdistellä vanhoja ja uusia kuvia uusiin kansioihin, eteen voikin tulla ongelma. Minulla on sellainen arkistointimenetelmä, että sen jälkeen kun olen polttanut kuvista varmuuskopiot, siirrän ne aiheiden mukaisiin alakansioihin. Niissä kansioissa voi siis syntyä hämminkiä...

Pitäisikö minun nyt muka jaksaa käydä uudelleennimeässä tiedostoja sekaannusten välttämiseksi? Kuullostaa rasittavalta.

Ja se "käänteentekevä" kuva nro 9900 oli tuo epäonnistunut otos joulukuusestamme.

Kyllä olisi mukavaa saada uusi kamera, ja objektiivi, jolla saisi otettua kunnon kaukokuvia. Jouluna oli upea kuutamo joka paistoi puiden oksien läpi, mutta tällä kameralla ja käsivaralla kuvattuna kuvaamisesta ei tietenkään tullut mitään.

2 kommenttia:

Kimmo kirjoitti...

Nimeämisongelma on tuttua minullekin. Nopeiten siitä selviää, kun käy hakemistossa poistamassa vanhojen kuvien nimestä yhden kirjaimen. Uusi kamera auttaa myös hetkeksi, mutta senkin numerointi on rajallinen.

Hannelen paratiisi kirjoitti...

mappeihin laitan kuvat, aiheitten ja ajan mukaan järjestän, ei tuo nolaus 9999 jälkeen mikään pulma

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails