perjantaina, maaliskuuta 07, 2008

Täti on vähän vihainen

Minulla ei olekaan pitkään aikaan ollut mitään rähisemisen aihetta, mitä nyt alituista kiukkua pöljiä työhönottajia kohtaan, mutta siitä en viitsi täällä paasata. Mutta kun liikkuu ulkona, törmää toisinaan epäkohtiin jotka iskevät suoraan kiukkusuoneeni.

Se, mikä tänään sai sappeni kiehumaan, oli jalkakäytävillä pyöräilevät aikuiset. Matkalla kaupunkiin sellaisia tuli vastaan ainakin viisi kertaa - ja yksi meinasi jopa törmätä lastenvaunuihin. Minä, yhteiskuntamme lainkuuliainen mallikansalainen, en sentään ryhtynyt rähjäämään rikkureille, vaikka tekikin mieli. Tosin päästin parit äänekkäät kirosanat... Joskus olen kyllä huomauttanut tuollaisille tomppeleille, että jalkakäytävä ei ole pyörätie. Pulla-Armaksen mielestä se oli vähän noloa, joten en sitten hänen seurassaan ole enää rähjännyt.
Viime vuonna sattui sellainen tapaus, etten meinannut itsekään uskoa. Olenkohan siitä jo paasannut? En muista, mutta kerronpa sen taas: Linnankadulla jalkakäytävällä kävellessäni takaa kuului yhtäkkiä pyöräilijän ääni joka pyysi VÄISTÄMÄÄN!!! Mimmi puhui vielä kännykkäänkin samalla. Arvatkaa väistinkö? En. Informoin pyöräilijää asiallisen äreästi siitä, että hän ei nyt ole pyörätiellä, ja sopii siirtyä kadun puolelle. Ja kiltisti siirtyikin. Ainakin hetkeksi. Tämä siis oli ihan puhdasverinen jalkakäytävä, ei sellainen missä on pyörätie ja jalkakäytävä vierekkäin.


Että semmoisia. Mieleni kuitenkin tyyntyi kun pääsin Stockmannin herkkuosastolle - siellä oli jos jonkinmoista herkkua ihmeteltävänä, hyvä ettei mopo karannut käsistä. Oli kuitenkin ihan pakko ostaa tuote, jota en ole ennen nähnyt: marshmallow fluff. Tuosta töhnästä tehdään jotenkin itse fudgea. Pakkohan sitä on kokeillaa. Kerron joskus miten kävi.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ymmärrän hyvin reaktiosi. En itse hyväksy sitäkään, että 14-vuotiaat "lapset" painelevat jalkakäytävillä kuin viimeistä päivää. Minusta lapsipyöräilijä on alle 10-vuotias, korkeintaan-

Oliko vaahtokarkkiherkusta yhtään apua?

-Anne- kirjoitti...

En ole vielä kokeillut, siihen täytyy lisätä kondensoitua maitoa, eikä sitä löydy joka putiikista.

Anonyymi kirjoitti...

eiks kondensoitu maito ole sitä iskukuumennettua???
Ja tosta jalkakäytävällä pyöräilystä. Oulussa saa ajaa jalkakäytävällä jos ei ole pyörätietä... ehkä ne kaikki on oululaisia... tai en tiedä saako, mut ajavat. Minäkään en pidä siitä että jalkakäytävällä pyöräilee aikuinen, mutta oli se kamala opetella ajamaan autojen keskellä silloin aikanaan, kun Oulusta tänne muutti. marja

-Anne- kirjoitti...

Ei kun se on sellaista tiivistettyä kamaa, säilyketölkissä. Sittarista pitäisi ainakin löytyä.

Ei siitä mitään tulisi, jos kaikki polkisi näillä kapeilla jalkakäytävillä. Eilenkin taas mutisin itsekseni kun tuli näitä häiriköitä vastaan... musta tulee varmaan vanhana sellainen mummeli joka tökkii kävelykepillään ohi pyöräileviä. =)

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails