keskiviikkona, maaliskuuta 05, 2008

Onneksi ei tarvitse ajaa partaa

Tässä pari tuntia sitten kotiinpäin talsiessani kuvittelin että näin musikaali/verikekkerihumalan seurauksena harhoja: Aurasillalla minua vastaan tallusti joukko nuoria, pitkätukkaisia miehiä, pukeutuneena karvaisiin lannevaatteisiin ja punaisiin viittoihin, kantaen kilpiä ja peitsiä. Sitähän olisi miltei voinut luulla jonkinlaiseksi päiväunien täyttymykseksi ;-)
Oli pojilla urheilumieltä kun tuolla pakkasessa sellaisissa kostyymeissä hilluivat - lienevätkö Teräsbetoni-kannattajia vaiko larppaajia? Veikkaan silti jälkimmäistä.

Niin, siitä musikaali/verikekkerihumalasta - se johtui tietysti Fleet Streetin paholaisparturista, Sweeney Toddista.
Odotukseni olivat melko korkealla: Pidän Tim Burtonin goottilaisromanttisista kuvauksista, pidän Johnny Deppistä (mm. koska tämä on usein ottanut esittääkseen hieman "outoja" roolihahmoja - niin, ja katseleehan tuota myös mielellään...), pidän Helena Bonham-Carterista, pidän Alan Rickmanista, ja pidän myös musikaaleista. Ja pidin myös tästä leffasta. Ainakin neljän partaveitsen verran.

Kyseessähän on Stephen Sondheimin musikaaliin perustuva elokuva vääryyksiä kokeneesta parturista, joka kostonhimon vallassa pistää asiakkaita lihoiksi, ja alakerran leskirouva taikoo tuoreista raaka-aineista suuren suosion saavia piiraita. Aikaisempiin näkemiini musikaalielokuviin verrattuna tämä oli raadollisuutensa ja verisyytensä ansiosta varsin erilainen, ja sille olikin lätkäisty K18-lätkä. Jopa Pulla-Armas, joka vihaa musikaaleja yli kaiken, suostui lähtemään mukaan luettuaan kehuvia arvosteluja ja kuultuaan K18-luokituksesta sekä siitä, että leffassa ei tanssita. Mutta ressukka joutui silti kärsimään ylenpalttisen hoilauksen takia. Ok, myönnän itsekin, että olisin pitänyt elokuvasta enemmän jos siinä oltaisiin laulettu hieman vähemmän, ja käyty enemmän dialogia. Vaikka hyvin kyllä lauloivat.

Näyttelijävalinnat ovat mielestäni osuneet nappiin - Depp ja Bonham-Carter sopivat rooleihinsa kuin partaveitsi käteen (ai kamalaa, pyydän anteeksi puujalkavitsejäni). Kaikenkaikkiaan aika mielenkiintoinen pakkaus, jonka tunnelma miellytti minua (ei liene mikään yllätys kellekään minut tuntevalle), mutta en suosittele sitä musikaaleja kaihtaville, perinteistä musikaalia hakeville tai heikkohermoisille.


Sweeney Todd
Sweeney Todd2 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Hienoa analyysiä Sweeney Toddista! Depp ei siis turhaan ollut pääosa-oscarehdokkaana? En ole vielä nähnyt elokuvaa, ja mietinkin, että haluanko nähdä sen. Olen hieman heikkohermoinen, mutta olen oppinut katsomaan elokuvaa sillä mielin, että "sehän on vain elokuvaa". Enkä musikaaleistakaan hirveästi välitä. Mutta joskus kannattaa tehdä yllättäviä valintoja elokuviin mennessään. Lämpimiä terveisiä!

-Anne- kirjoitti...

Elokuvan ensimmäinen puolisko on kyllä ihan kaikille sopivaa materiaalia, mutta loppupäässä sitten ei olla säästelty tekoverta, joten sen takia se K18 lienee ihan hyvä.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails