lauantaina, huhtikuuta 05, 2008

Kokkailua


M & V kävivät tänään Turussa, ja sain siitä hyvän syyn kokata kolmen lajin päivällisen.

Alkupalaksi tein hedelmäisen katkarapucocktailin (kuvassa): Katkarapuja, sweet chili -kastiketta, tuoretta mangoa paloina, pari passiohedelmän sisusta, makeaa sipulia ja korianteria. Päälle hunajapaahdettuja kookoshiutaleita. Herkullista.

Pääruuaksi tein vanhan klassikon, eli portteripaistin. Naudan paisti haudutetaan liemessä jossa on pullollinen portteria, soijaa, mustaherukkamehua, timjamia ja lihalientä. Lisukkeeksi uunijuureksia. Ja tietty paistiliemestä tehty kastike. Se kruunaa ruuan.

Jälkiruuaksi tarjolla oli rommissa haudutettua tuoretta ananasta mascarponevaahdon kera. Ohjeen löysin Elämän pieniä iloja -blogista. Taivaallisten hyvää oli sekin.

Minä pidän kokkaamisesta, mutta jos syö yksin, se ei oikein innosta. Siksi on kiva kun välillä saa vieraita joille voi tehdä jotain kivaa.

Kohta Teemalta muuten alkaa Hair - se on aivan ihana, pakko katsoa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

nami nami, itseäänkin pitää hemmotella :)

Sooloilija kirjoitti...

Kiitti taas ruokavinkeistä! Ihania ! :-)

Sooloilija kirjoitti...

Hairia tuli vilkuiltua kun mielessä oli nostalgiset muistot 80-luvun alusta, jolloin se tuli katsottua. Levykin minulla aikoinaan oli.
No eihän sitä ihan kokonaan jaksanut katsoa.. Tai sitten en ollut vain Hair-tuulella. Mitä mieltä olit elokuvasta? Jaksoitko alusta loppuun katsoa?

-Anne- kirjoitti...

Hannele: Kyllä se hemmottelu itse kullekin hyvää tekee.

Sooloilija: Olen nähnyt Hairin pari kertaa aiemmin, ja kyllä tykkäsin siitä nytkin. Musiikki on mukaansatempaavaa ja muutenkin leffassa on jotain, mistä pidän.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails