sunnuntaina, huhtikuuta 13, 2008

Terminal Beauty

Nyt kun Suomen huippumalli haussa -ohjelmakin on taas alkanut, voisi olla paikallaan huomioida miten sairas naisihanne maailmassa onkaan valloillaan. Mallit ja julkkikset ovat nääntyneen näkösiä, ja kuvissa vieläkin laihemmiksi photoshopattuja. Ei ihme että nuoret tytöt saavat kieroutuneen kuvan siitä, miltä heidän pitäisi näyttää.

Vaikka minua voisi tavallaan sanoa ikuiseksi painonvartijaksi, en kuitenkaan ole koskaan ollut anoreksiaan taipuvainen. Pyrin vaan jonkinlaiseen hyvän olon normaalipainoon. Toinen siskoistani kuitenkin sairastui nuoruudessaan anoreksiaan - löysin kotopuolen kellarista kerran hänen ylioppilaspukunsa, ja kauhistelin millaista nukkekokoa se olikaan. Sisko onneksi itsekin totesi että kaikki ei ole kohdallaan, ja hakeutui ajoissa hoitoon ja on tänään terve (tosin vieläkin minua paljon hoikempi..).

Jo aiemmin hehkuttamani Serj Tankian vieraili viime vuonna ranskalaisen Les Rita Mitsoukon Variéty -levyllä, tuloksena duetto Terminal Beauty, joka kritisoi tätä hullua meininkiä. Tuossa pätkä, joka ei kuitenkaan taida olla virallinen video, vaan fanipohjalta tehty:

2 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Tottapa turiset tästä laihuusihannoinnista!
Minua hirvitti se kun alkoi tämä kotimainen Huippumalli haussa-ohjelma niin ensimmäisenä esiteltiin nuoret tytöt pelkissä farkuissa, ILMAN YLÄOSAA! Osa peitteli itseään hiuksin, osa käsillä. MIKSI piti ensimmäisenä laittaa nuoret tytöt riisuutumaan?

Ja tämä pudotusmentaliteetti alkaa jo tympiä näissä ohjelmissa? Aina pudotetaan joku ihminen pelistä pois. Sehän kertoo sille ihmiselle sen, ettei ole tarpeeksi mitään...

Voi, tämä on ikuisuusaihe ja tästä voisi paasata vaikka kuinka paljon, mutta jätän muillekin tilaa.

terv. Myös ns. ikuinen painonvartija, mutta terve ihminen.

-Anne- kirjoitti...

Juu, vähän minäkin ihmettelin sitä ensikuvaa... kummaa toimintaa.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails