torstaina, huhtikuuta 17, 2008

Työttömän EI kannata tehdä töitä

Olen kiukkuinen kuin ampiainen. Taas kerran tuli todistetuksi se, ettei työttömän kannata olla aktiivinen tekemällä yksittäisiä työkeikkoja.

Kela ilahdutti Jobin postilla: Sen seurauksena että olen viimeisen vuoden aikana tehnyt muutaman hassun tunnin töitä (mahtaakohan kokonaistuntimäärä nousta edes viikkoon, en tiedä...), asumistukeni laskee yli kymmenellä eurolla, samalla kun vuokrani nousee kympillä! Tosi kiva. Vastaisuudessa minulla siis on kuukaudessa yli 20 euroa vähemmän käyttövaroja kuin ennen - näin pienellä tulotasolla se todellakin tuntuu lompakossa.

Oli Kelalla kuitenkin sen verran reilu meininki että päättivät olla perimättä takaisin 12 euroa jonka ovat vahingossa maksaneet minulle liikaa. Pitäisiköhän siitä mennä ihan hattu kädessä kiittämään?

Olipas tosiaan taas kivaa postia - onneksi luukusta tipahti piristykseksi Play.com:ista tilaamani System Of A Down-cd - jonka tosin olisin kenties jättänyt ostamatta jos olisin tiennyt Kelan aikeista. Voin muuten suositella tuota verkkokauppaa, hinnat ovat edulliset, ja sisältävät postimaksun.

8 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Kyllä, Kela se jaksaa aina olla niin yllättävä ja ihana! Minäkin olen usein joutunut pettymään. Ja virallisesti ei kyllä varmaan kannata ilmoittaa muutaman tunnin työjutuista kun sen tietää, että sanktioitahan niistä tulee..

Kansalainen haluaisi olla rehellinen, mutta rehellisyydestä sakotetaan ankaralla kädellä. (Hyvä tuo käsikuva!).

Ja kiitti tuosta firmavinkistä, jospa siellä musiikkia tulisi joskus tilattua!

KirsiM kirjoitti...

Anne, sulla ja mulla on näemmä Kela-päivät blogissa ;)
Kansalaispalkka olisi järkevä vaihtoehto. Silloin pitäisi Kelankin virkailijoiden keksiä itselleen jotain muuta tekemistä kuin maksaa virheellisiä etuuksia ja periä niitä kansalaisilta ja kytätä muutamaa tienattua euroa ja rankaista niistä.
No, systeeminhän ovat luoneet poliitikot ja sitä pitää yllä Kelankin poliittinen johto. Kun nyt taas vaalit lähestyvät, on aika nostaa näitä oikeita asiakysymyksiä esille vanhenevien poliitikkomiesten tekstiviestien sijaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo on kyllä jo uskomatonta - eikä sittenkään ole. Kyllä mä olen kuullut monen puhuvan, ettei töitä tosiaan kannata tehdä, kun siitä joutuu suorastaan maksamaan.

Kaikesta huolimatta mukavaa viikonloppua! Ainakin lämmintä on luvassa.

Anne K-R kirjoitti...

No huhhuh. Ei ossoo muuta sanoa.

-Anne- kirjoitti...

Sooloilija: Kyllä sitä oma rehellisyys välillä ketuttaa. Enpäs muuten ajatellutkaan kuinka hyvin tuo Soadin levyn kansi sopiikin aiheeseen. =)

Kirsi: Minua ihan nauratti ääneen kun luin eräästä Kelan työpaikkailmoituksesta että "Kela on ihmistä arvostava, osaava, uudistuva ja yhteistyökykyinen sosiaaliturvan palvelutalo".... tosiaan...

Iines: Niin se tosiaankin on, ei töitä aina kannata tehdä.

Kaima: Sanattomaksi kyllä vie.

KirsiM kirjoitti...

Anne, kun nykyisin pelataan kielipelejä ja operoidaan mielikuvilla. Kelalla on sellainen mielikuva itsestään kuin sen työpaikkailmoitus kertoo. Siellä työskentelevät ihmisetkin saattavat olla sellaisia, mutta koska koko systeemi on metsässä, yksittäisen työntekijän ystävällisyydellä ei vielä pitkälle pötkitä.

Oman perheemme asiassa olemme saaneet Kelalta sentään asialliset vastaukset perusteluineen siitä, miksi he eivät maksa.

Halo Efekti kirjoitti...

"Kela on ihmistä arvostava, osaava, uudistuva ja yhteistyökykyinen sosiaaliturvan palvelutalo. Turvaamme väestön toimeentuloa, edistämme terveyttä ja tuemme itsenäistä selviytymistä."

Perustulo - ja heti! Jos ei perustuloa niin alle 10000 euron vuosituloilla ei peritä veroja.

-Anne- kirjoitti...

Kyllä se vähätuloisten verottomuus ainakin olisi ihan kohdallaan. Ainakin systeemiä pitäisi muuttaa niin, että yrittämisestä ei sakoteta.

Muuten varmaan valittaisin tuosta päätöksestä, mutta koska minulta kohta loppuu ansiosidonnainen (TAI toivon mukaan pääsen töihin, jolloin en enää asumistukea tarvitse), minun on kummiskin pistettävä Kelalle muutoshakemukset.

LinkWithin

--- Related Posts with Thumbnails